Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Star Trails, ομίχλη, ηφαίστεια και ένας μετεωρίτης: μια καταπληκτική σύνθεση 270 φωτογραφιών


270 φωτογραφίες και μια έκθεση δυο ωρών και δεκαπέντε λεπτών είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύνθεση που βλέπετε πιο πάνω. Πρόκειται για ένα τοπίο στην Ινδονησία, με ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται, μια καλντέρα, ένα μετεωρίτη, άφθονη ομίχλη και light trails που δημιουργούνται από τα οχήματα κάτω από την ομίχλη.



Η φωτογραφία τραβήχτηκε στα μέσα Ιουνίου από τον Hui Chieh του My Dark Sky. Η θέα είναι από ένα μέρος που ονομάζεται King Kong Hill.

Στο Flickr ο Chieh εξηγεί:

Το βουνό στο κέντρο είναι το Batok, ο κρατήρας από τον βγαίνουν ατμοί στα αριστερά είναι το όρος Bromo και στο βάθος είναι το όρος Semeru που εκρήγνυται. Το Bromo βρίσκεται μέσα στην καλδέρα Tengger που έχει διάμετρο περίπου 10 χλμ. Τα φωτεινά μονοπάτια στην καλντέρα κάτω από το στρώμα ομίχλης ήταν τα τζιπ που μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλή σημεία για να δουν την ανατολή του ηλίου.

Τα star trails πάνω από τα ηφαίστεια είναι συνδυασμός 270 φωτογραφιών με συνολικής έκθεσης 2 ωρών και 15 λεπτών. Κάπου στο κέντρο θα δείτε ένα αστέρι που δεν ήταν και τόσο "φρόνιμο". Πρόκειται για ένα μετεωρίτη. Το φεγγάρι φώτισε το τοπίο και έκανε τον ουρανό μπλε.

Η φωτογραφία αναδείχτηκε APOD της 18ης Αυγούστου 2014. Δείτε την σε μεγάλη ανάλυση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου