Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Φανταχτεροί δράκοι με ένα μόνο πέρασμα με ένα μεγάλο πινέλο!


Πολλοί βλέποντας έναν καλλιτέχνη να δημιουργεί σκέφτονται πως κάνει κάτι εύκολο. Στην τελική, τα υλικά και η μέθοδος είναι γνωστά: χρώμα ή μελάνι, πινέλο ή πένα και ένα χέρι που κινείται επιδέξια σε ένα καμβά. Αυτό που δεν βλέπουμε είναι τα χρόνια που εξασκείται ο καλλιτέχνης, τις δοκιμές, τις αποτυχίες και φυσικά το έμφυτο ταλέντο. Ένα τέτοιο καλό παράδειγμα είναι οι ιαπωνικές ζωγραφιές με δράκους που αποδίδονται σχεδόν ολοκληρωτικά με μια μονοκονδυλιά -με πινέλο για την ακρίβεια.


Οι πίνακες ονομάζονται Hitofude Ryuu (Δράκος με ένα πέρασμα) και αυτοί που θα δείτε είναι δημιουργίες του μικρού studio Kousyuuya στην πόλη Nikko της Ιαπωνίας. Το studio έχει δει τέσσερις γενιές ζωγράφων οι οποίοι δημιουργούν αυτούς τους πίνακες εδώ και δεκαετίες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ένας περίτεχνου κεφαλιού δράκου με διάφορους στολισμούς και έπειτα η ολοκλήρωση του πίνακα γίνεται με τη χρήση ενός τεράστιου πινέλο και μια προσεκτική -σαν ενορχηστρωμένη- πινελιά. Όλα τα βίντεο που θα δείτε ξεκινούν την ώρα της πινελιάς, όταν δηλαδή δημιουργείται ο κορμός, αλλά μπορείτε να πάτε λίγο πίσω ώστε να δείτε τη δημιουργία ολόκληρου του πίνακα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου