Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η ιστορία της πρώτης φωτογραφίας με Photoshop: Πώς μια ρομαντική στιγμή άλλαξε τα πάντα


Το Photoshop και εν γένει η ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών είναι πλέον μια πολύ συνηθισμένη πρακτική η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στα όρια της τέχνης. Ωστόσο, πριν από 27 χρόνια οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές.



Το καλοκαίρι του 1987 ο Τζον Νολ φωτογράφισε το κορίτσι του σε μια τροπική παραλία και αυτή η ρομαντική στιγμή έμελλε να είναι η πρώτη που αποτέλεσε αντικείμενο επεξεργασίας στο Photoshop. Η φωτογραφία ονομάστηκε «Η Τζένιφερ στον Παράδεισο» και πλέον το κορίτσι της εικόνας είναι γυναίκα του Τζον, μητέρα δύο παιδιών και συνώνυμο της επεξεργασίας εικόνων.

Πώς φθάσαμε στο photoshop
Όπως αναφέρει ο Guardian την εποχή που ο Τζον και η Τζένιφερ έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως ζευγάρι, ο αδελφός του Τζον, Τόμας ήταν διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών.

Η εν λόγω φωτογραφία αποτέλεσε τον... καμβά πάνω στον οποίο ο Τόμας πειραματίστηκε και έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα που λίγο αργότερα ονομάστηκε Photoshop και κατέκτησε ταχύτατα τον κόσμο.

Μόλις κυκλοφόρησε το Photoshop στην αγορά, η φωτογραφία «Η Τζένιφερ στον Παράδεισο» (Jennifer in Paradise) δινόταν σε όλους τους χρήστες για να δοκιμάσουν πάνω της το πρωτοποριακό για την εποχή πρόγραμμα.

Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.



πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου