Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αυτοκίνητα αντίκες σαπίζουν στο δάσος γιατί έτσι θέλει ο ιδιοκτήτης τους


Οι λάτρεις -και όχι μόνο- αυτού του είδους αυτοκινήτων θα πονέσουν με αυτό το θέμα.

Jaguar, Rolls-Royce, Porsche, Mercedes-Benz, BMW. Μερικές μόνο από τις φίρμες, κλασικά αυτοκίνητα των οποίων, σαπίζουν μέσα σε ένα δάσος. Το παράξενο της ιστορίας; Δεν είναι παρατημένα αυτοκίνητα! Απεναντίας, ο ιδιοκτήτης τους είναι λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων και ειδικός, αλλά τα άφησε στο έλεος της φύσης...




Ο Michael Fröhlich μπορεί να εντοπίσει άνετα μια λιμουζίνα της Mercedes που κάποτε μετέφερε τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο πρώην σχεδιαστής μόδας, δρομέας, φιλόσοφος και καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, είναι πιο γνωστός ως έμπορος κλασικών αυτοκινήτων και συντηρητής.


Ο ίδιος οδηγεί στο Ντίσελντορφ μια απανθρακωμένη Rolls Royce, το μοναδικό αυτοκίνητο που σώθηκε όταν κάηκε η αντιπροσωπεία του το 2005. Έχει γράψει πολλά βιβλία και ταξίδεψε τον κόσμο, αναζητώντας και εντοπίζοντας σπάνια αυτοκίνητα.


Στην αυλή του σπιτιού του, ή αυτό που του αρέσει να αποκαλεί Auto Skulpturen Park, ένα μουσείο-πάρκο κοντά στο Mettmann της Γερμανίας. Περιτριγυρισμένα από ένα φράκτη ασφαλείας στη δασώδη πλαγιά δίπλα στο σπίτι του Fröhlich, βρίσκονται πενήντα κλασικά αυτοκίνητα απ' όταν ο ενθουσιώδης ειδικός γιόρτασε τα πεντηκοστά του γενέθλια το 2000.


Όλα τα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί το 1950, τότε που ο ίδιος γεννήθηκε, και τα εντόπισε ο ίδιος.Πολλά ήταν ακόμα λειτουργικά όταν τα πάρκαρε εκεί -και δεν τα οδήγησε ποτέ ξανά.


"Η φύση είναι ισχυρότερη από την τεχνολογία, και αυτό δείχνω εδώ", δήλωσε ο Michael.


Τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφοι και φανατικοί κλήθηκαν στο άνοιγμα του "μουσείου" το καλοκαίρι του 2000, αλλά από τότε σπάνια είναι ανοικτό για το κοινό. Οι φωτογραφίες είναι των συλλεκτών αυτοκινήτων και εμπειρογνωμόνων, Arnoud και Ard op de weegh (πατέρας και γιος).


Μέσα στο "μουσείο" του ο Fröhlich έχει και ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου καθώς και πολλά αυτοκίνητα με σκανδαλώδες παρελθόν.



από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου