Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν έχουμε ξαναδεί

Γερμανοί στρατιώτες (πίσω) παραδίνονται σε Γάλλους στρατιώτες

Συνήθως, όταν εμφανίζονται χαμένες φωτογραφίες είναι λίγο απογοητευτικές, ας πούμε. Αλλά αυτή η νέα σειρά φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί από άγνωστο φωτογράφο, είναι απλά απίστευτες -απεικονίζουν την ζωή στα χαρακώματα με διάσημους ηγέτες.



Όπως αναφέρει το Reuters, οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος μιας συλλογής εκατοντάδων αδημοσίευτων που τραβήχτηκαν στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου. Τις είχε αφήσει πίσω του ένας υποκόμης του θωρακισμένου ιππικού του γαλλικού στρατού.


Μια τάφρος αμέσως μετά αφού σφραγίστηκε


Ο Στρατάρχης Douglas Haig


Γάλλοι αξιωματικοί του πυροβολικού ενώ δίνουν οδηγίες για το πως θα ρυθμιστεί το κανόνι στην πρώτη γραμμή


Μια γερμανική τάφρος που έχει καταληφθεί


Αντιαεροπορικό πολυβόλο στο Perthes les Hurlus στην ανατολική Γαλλία


Ο στρατηγός Joseph Joffre απονείμει μετάλλια στους στρατιώτες που πολέμησαν στη Μάχη του Βερντέν τον Μάρτιο του 1916. Συνήθως τον αποκαλούν ως τον "Τσόρτσιλ του Α' Παγκοσμίου Πολέμου"


Ο στρατάρχης Horatio Herbert Kitchener (δεύτερος από τα αριστερά), συναντά τον Γάλλο στρατηγό Albert Baratier (ο έφιππος δεξιά), μαζί με τον Γάλλο στρατάρχη Joseph Joffre (δεύτερος δεξιά), στο μέτωπο Champagne στην ανατολική Γαλλία το 1915. Ο Κίτσενερ είναι διάσημος για το εικονικό μουστάκι που εμφανιζόταν στις βρετανικές αφίσες στρατολόγησης.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου