Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος του κόσμου


Μπορεί να μην διαθέτει δαιμόνια ή μαγικά τέρατα, αλλά ο Labirinto Della Masone, στο Fontanellato, έξω από την Πάρμα της Ιταλίας, είναι καταπληκτικός.


Ο λαβύρινθος, με έκταση πάνω από 68 στρέμματα, είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και χρειάστηκε πάνω από 8 χρόνια για να κατασκευαστεί. Αποτελείται από πάνω από 120.000 φυτά μπαμπού. Βρίσκεται στην ιδιωτική περιουσία του διάσημου συλλέκτη έργων τέχνης Franco Maria Ricci αλλά θα είναι ανοικτός και για το κοινό, μόλις το έργο ολοκληρωθεί, αργότερα φέτος.


Το συγκρότημα προσφέρει πολλά περισσότερα εκτός από το λαβύρινθο. Θα στεγάζει την εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης του Ricci, ο οποίος διαθέτει πάνω από 500 έργα που χρονολογούνται από το 1500 έως και τη σύγχρονη εποχή. Θα υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη που θα στεγάσει όλα τα βιβλία του Ricci.


Ο ρωμαϊκός λαβύρινθος διαθέτει μια κεντρική δομή που περιβάλλεται από τέσσερα συνδεδεμένα τεταρτημόρια. Στο κέντρο υπάρχει μια πλατεία που περιβάλλεται από στοές και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για συναυλίες, εκθέσεις και πολλά άλλα. Επίσης, θα υπάρχουν δύο εστιατόρια. Για εκείνους που δεν θα θέλουν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα μπαμπού, υπάρχει άμεση διαδρομή από το εξωτερικό προς το κέντρο.




από: homes and hues

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου