Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Οι δέκα καλύτερες εικόνες του περιοδικού Time για το 2013


John Tlumacki—The Boston Globe/Getty Images
 
Τις 10 καλύτερες φωτογραφίες για το 2013 επέλεξε το περιοδικό TIME επιλέγοντας τις πιο «δυνατές» εικόνες οι οποίες σημάδεψαν την χρονιά η οποία τείνει προς το τέλος της.
 


Λίγο πριν το 2014, το περιοδικό δημοσιεύει φωτογραφίες από το μακελειό της Βοστόνης, τον τυφώνα Χαϊγιάν, τις σφαγές της Συρίας και άλλα περιστατικά τα οποία «σημάδεψαν» το 2013.


15 Απριλίου - Το μακελειό της Βοστόνης (φωτογραφία πάνω)
Στις 15 Απριλίου του 2013, ξύπνησαν στους Αμερικανούς πολίτες μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς οι βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης έβαψαν «κόκκινη» την πόλη και προκάλεσαν σοκ, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και τραυματίες.


24 Απριλίου - Κατάρρευση εργοστασίου στο Μπαγκλαντές

Taslima Akhter

Ήταν 24 Απριλίου του 2013, όταν εργοστάσιο στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ κατέρρευσε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, ένα ζευγάρι έμεινε αγκαλιά μέχρι το τέλος, καθώς καταπλακώθηκε από τα μπάζα.


4 Ιανουαρίου - Παππούς και γιαγιά σώζουν τα πέντε εγγόνια τους από πυρκαγιά στη Νότια Τασμανία

Tim Holmes—AP

Στις 4 Ιανουαρίου του 2013, μια δασική πυρκαγιά σάρωσε την μικρή παράκτια πόλη Dunalley στη Νότια Τασμανία. Οι παππούδες μαζί με τα πέντε εγγόνια τους, καταφεύγουν στη θάλασσα που συνορεύει με την ιδιοκτησία τους, για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα που τους απειλεί.


1 Ιουνίου - Η εξέγερση της πλατείας Ταξίμ

Daniel Etter—Redux

Από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2013, δεν θα μπορούσε να λείπει και η μεγαλειώδης εξέγερση της πλατείας Ταξίμ στην Τουρκία τον Ιούνιο. Η φωτογραφία με τον άνδρα ο οποίος δεν μπορεί να ανασάνει καλά και κρατά την τουρκική σημαία έχει γίνει σύμβολο στα μεγαλύτερα ΜΜΕ και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής.


26 Ιουλίου - Καρχαρίας εν ώρα δράσης

David Jenkins—Caters News

Η στιγμή που ο φακός απαθανατίζει καρχαρία στην ακτή του Seal Island στη Νότια Αφρική να κάνει «πιρουέτες» για να αποκτήσει τη λεία του, θυμίζοντας σε όλους την ομορφιά αλλά και την επικινδυνότητα της φύσης.


21 Σεπτεμβρίου - Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ναϊρόμπι

Tyler Hicks—The New York Times/Redux

21 Σεπτεμβρίου του 2013, σημειώθηκε πολύνεκρη επίθεση στο Mall της Κένυας. Η τραγωδία στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι είχε ως αποτέλεσμα αρκετούς νεκρούς, θύματα της βιαιότητας των τρομοκρατικών οργανώσεων.


12 Ιουνίου - Βετεράνος του Ιράκ απολαμβάνει το μπάνιο του σε πισίνα ξενοδοχείο

Peter van Agtmael—Magnum for TIME

Ο Bobby Henline, βετεράνος του Ιράκ απολαμβάνει το μπάνιο του σε πισίνα ξενοδοχείου, μετά από τραυματισμό και σκληρές μάχες.


27 Ιουλίου - Η εξέγερση κατά του Μόρσι

Mosa'ab Elshamy

Στις καλύτερες φωτογραφίες του 2013, αναμφισβήτητα έχει θέση και η εξέγερση των Αιγυπτίων κατά του Μοχάμεντ Μόρσι, κάτι που έφερε την χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου. Η αστυνομική βία ήταν εκτεταμένη, ωστόσο οι μαζικές διαδηλώσεις εν τέλει τον ανέτρεψαν.


18 Νοεμβρίου - Ο τυφώνας Χαϊγιάν

Philippe Lopez—AFP/Getty Images

Ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει σημειωθεί, ο τυφώνας Χαϊγιάν άφησε τουλάχιστον 5.500 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο αδύναμοι είναι οι άνθρωποι απέναντι στη φύση.


31 Αυγούστου - Εκτέλεση της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι

Emin Özmen—Agence LeJournal

Η κρίση στην Συρία και η συνεχής αιματοχυσία, είναι η δέκατη και τελευταία φωτογραφία που απασχολεί το περιοδικό Time.

πηγή: iefimerida.gr
φωτογραφίες: lightbox.time.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου