Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"Η ταχύτητα ελέγχεται με ... αεροπλάνο"!


Για την ακρίβεια βέβαια στην ταμπέλα γράφει "Τα όρια ταχύτητας επιβάλλονται με αεροπλάνο". Όπως και να έχει, είναι κάπως παράξενο, να βλέπεις τέτοια προειδοποίηση στο δρόμο, ακόμα και στις ΗΠΑ, μια χώρα με πολλά παράλογα.



Στην Πενσιλβανία, για παράδειγμα, ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου που είναι γνωστά ότι μπορούν οι οδηγοί να αναπτύξουν ταχύτητα, έχουν στοχοποιηθεί από την State Police Aerial Reconnaissance Enforcement (Πολιτειακή Αεροπορική Αστυνομική Δύναμη Αναγνώρισης) ή, εν συντομία, SPARE (σε άλλες πολιτείες έχουν διαφορετικό όνομα) και τα έχουν μαρκάρει με δυο γραμμές (αρχή και τέλος). Δυο αστυνομικοί -ένας πιλότος και ένας παρατηρητής- πετούν πάνω από αυτά τα τμήματα με ένα μικρό αεροσκάφος.

Όταν ένα όχημα περνάει την "αφετηρία", ο παρατηρητής χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο χρονόμετρο για να μετρήσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσα σε αυτήν την ζώνη. Αν διαπιστωθεί ότι το όχημα κινείται με υπερβολική ταχύτητα, οι αστυνομικοί από το αεροπλάνο ειδοποιούν μέσω ασυρμάτου έναν άλλο στο έδαφος, ο οποίος σταματάει το όχημα και κόβει κλήση στον οδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου