Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο ωραία κάστρα από πάγο!

Το πρώτο παλάτι από πάγο που φτιάχτηκε ήταν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για την αυτοκράτειρα Άννα Ιβάνοβα για να γιορταστεί η νίκη της Ρωσίας επί των Οθωμανών το 1739-1740. Ήταν σχέδιο του Pyotr Yeropkin και είχε και κήπο με έναν ελέφαντα, πουλιά και δέντρα, όλα φτιαγμένα από πάγο.

Ακόμα ένα έθιμο των ημερών είναι όπου υπάρχει χιόνι και γίνονται εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, να φτιάχνονται και διάφορα πράγματα από χιόνι. Τα πιο εκπληκτικά απ' αυτά είναι τα κάστρα.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά απ' αυτά.



Τα παλάτια του Carnaval de Québec στο Κεμπέκ του Καναδά


Το παλάτι του Saint Paul Winter Carnival στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ το 1986.



Το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο, το ICEHOTEL στο Jukkasjärvi της Σουηδίας που άνοιξε το 1990. Όλα τα έπιπλα είναι από χιόνι και 100.000 τόνους πάγου που πάρθηκε από τον κοντινό ποταμό:








Το SnowCastle του Kemi στην Φιλανδία, το μεγαλύτερο κάστρο από χιόνι του κόσμου. Φτιάχνεται από την αρχή κάθε χειμώνα από το 1996 σε μια έκταση από 13.000 ως 20.000 τετ. μέτρων, μέσα σε τείχη μήκους 20 μέτρων και 1000 μέτρων μήκους:








Το Ice Hotel με το μικρό παρεκκλήσι για γάμους κοντά στο Κεμπέκ του Καναδά. Είναι φτιαγμένο από 15.000 τόνους πάγου:








Τα τεράστια κτήρια, μερικά φωτισμένα με πολύχρωμα λαμπάκια, στο 22th Harbin Ice Lantern Art Festival στο Harbin της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2002:





Το αντίγραφο του πρώτου παλατιού από πάγο στην Palace Square της Αγίας Πετρούπολης:




Τα κτήρια και ο λαβύρινθος του Grand Ice and Snow World στο 23rd Harbin International Ice and Snow Festival πάλι στο Harbin, τον Ιανουάριο του 2007.



Το ICIUM Wonderworld of Ice στο Levi της Φιλανδίας, που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2010:




via: io9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου