Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μια σύντομη ιστορία του London Necropolis Railway


Ο London Necropolis Railway (Σιδηρόδρομος Λονδίνου Νεκρόπολης) ήταν κάποτε η σύνδεση της πόλης με τη μεγαλύτερη νεκρόπολη του κόσμου και "Πόλη των Νεκρών" του Λονδίνου. Δημιουργήθηκε από την London Necropolis Railway και την Mausoleum Company το 1854. Μετέφερε πτώματα και λείψανα από εκταφές σε απόσταση 20 μιλίων από την ευχάριστη ύπαιθρο που βρισκόταν, στο ήσυχο κοιμητήριο Brookwood (την λονδρέζικη νεκρόπολη) στο Surrey.
 
 

Ο πρώτος (1854—1902) τερματικός σταθμός - πηγή

Οι νεκροπόλεις διέθεταν τάφους και κατακόμβες και βρισκόντουσαν έξω από αρχαίες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η μοντέρνα νεκρόπολη του Λονδίνου σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει "μια υγιή ζωή και έναν ήσυχο θάνατο" για τους Λονδρέζους (όπως έλεγε το σλόγκαν της εταιρίας) σε μια εποχή που τα εδάφη για ταφές ήταν λίγα λόγω των πολλών θανάτων και γεμάτα αρρώστιες. Παρόλο που δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο αναμενόταν, μέχρι τη στιγμή που η αμαξοστοιχία σταμάτησε τη λειτουργία της στα 1940, είχε μεταφέρει πάνω από 200.000 πτώματα.

121 Westminster Bridge Road, Λονδίνο, κοντά στο σταθμό Waterloo του Λονδίνου. Το κτίριο είναι το μόνο που απομένει από το τέρμα του σιδηροδρόμου. Οι πλατφόρμες βομβαρδίστηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν επισκευάστηκαν ποτέ - πηγή

Δυο τερματικοί σταθμοί είχαν κατασκευαστεί στο άκρο της γραμμής. Ο "Νότιος Σταθμός" ήταν για τους Αγγλικανούς ενώ ο "Βόρειος" ήταν για τις άλλες θρησκείες. Κανένας σταθμός δεν υπάρχει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου