Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο φανατικός ποδοσφαιρόφιλος Μπομπ Μάρλεϊ!


"Το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του ένα σύνολο δεξιοτήτων. Ένας ολόκληρος κόσμος. Ένα σύμπαν από μόνο του. Το λατρεύουμε γιατί πρέπει να έχεις δεξιότητες για να παίξεις! Ελευθερία! Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία".


 
Τάδε έφη Μπομπ Μάρλεϊ, το 1979, μόλις δυο χρόνια πριν το μελάνωμα σταματήσει τη ζωή του μεγάλου Τζαμαϊκανού τραγουδιστή, συνθέτη, κιθαρίστα και ακτιβιστή, αποκαλύπτοντας το πάθος του για τον "βασιλιά των σπορ".
 

Ο Μάρλεϊ ήταν φανατικός οπαδός της Σελεσάο, θαυμαστής του Πελέ και όταν πήγε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1980, έπαιξε σε έναν θρυλικό αγώνα στο ιδιωτικό γήπεδο του μουσικού Chico Buarque.


Η Ομάδα A αποτελούνταν από τον Μάρλεϊ, τον ίδιο τον Chico Buarque, τον Junior Marvin (μέλος των Wailers), τον Paulo César Caju (μέλος της Σελεσάο από το 1967 έως και το 1977), τον Βραζιλιάνο μουσικό Toquinho και τον Jacob Miller (τραγουδιστή των Inner Circle).


Η Ομάδα B αποτελούνταν από τον Βραζιλιάνο μουσικό Alceu Valença, τον Chicão (μέλος της μπάντας του Jorge Ben) και τέσσερα μέλη της Island Records.














φωτογραφίες: vintag.es

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου