Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το γηραιότερο ζώο του κόσμου είναι 507 χρονών!

Η μοναδική φωτογραφία του δίθυρου -του μακροβιότερου ζώου μέχρι στιγμής- του οποίου η ηλικία μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς. Αφού φωτογραφήθηκε το 2007, τα κελύφη διαχωρίστηκαν ώστε να επιτραπεί ο ακριβής προσδιορισμός της ηλικίας του. (φωτογραφία: Bangor University)

Το φθινόπωρο του 2006 μια ομάδα ερευνητών πήγε σε μια αποστολή στην Ισλανδία, όπου ανακάλυψαν κάτι που εμφανίστηκε αμέσως σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.



Ένα από τα δίθυρα (ομοταξία μαλακίων, των οποίων το κύριο γνώρισμα είναι η παρουσία διπλού οστράκου. Ονομάστηκαν έτσι από τον Αριστοτέλη) της Ανταρκτικής, γνωστό και σαν μύδι των ωκεανών, που μάζεψαν οι ερευνητές από τον ισλανδικό βυθό είναι περίπου 405 χρόνων, και ως εκ τούτου είναι το πιο παλιό ζώο του πλανήτη.

Όμως, μετά από μια πιο προσεκτική ματιά και με πιο εκλεπτυσμένες μεθόδους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ζώο είναι στην πραγματικότητα 100 χρόνια μεγαλύτερο από ό, τι νόμιζαν. Η νέα εκτίμηση λέει ότι το μαλάκιο είναι στην πραγματικότητα 507 χρονών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου