Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η λίμνη Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg


Όχι, δεν κόλλησε το πληκτρολόγιο!



Δείτε ακόμη:
Στο... χρονοντούλαπο λέξη-σιδηρόδρομος
5 γεωγραφικά μέρη με το μικρότερο όνομα στον κόσμο
15 παράξενα γεωγραφικά στοιχεία

Αυτός ο σιδηρόδρομος είναι το όνομα μιας λίμνης κοντά στην πόλη Webster στην Μασαχουσέτη την ΗΠΑ. Κάποιοι την αποκαλούν με το εναλλακτικό όνομα της, λίμνη Chaubunagungamaug, ενώ άλλοι την αποκαλούν απλά λίμνη Webster. Το 45 γραμμάτων όνομα είναι το μεγαλύτερο τοπωνύμιο των ΗΠΑ και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Λόγω του μήκους του πολλές πινακίδες στους δρόμους έχουν λάθη.

Η λίμνη είναι γνωστή από πολύ παλιά, με διάφορα ονόματα όπως Chabanaguncamogue, Chaubanagogum και Chaubunagungamaug. Οι ιστορικοί αναφέρουν πως το όνομα σημαίνει "Ψαρότοπος στα Σύνορα". Εδώ συναντιόντουσαν οι Ινδιάνοι Nipmuc.


Το όνομα απέκτησε τη σημερινή μορφή του όταν έφτασαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες. Ένας Άγγλος ονόματι Samuel Slater άρχισε να δουλεύει έναν μύλο στο κοντινό χωριό Manchaug, μια εκδοχή του "Monuhchogoks". Οι Ινδιάνοι άρχισαν να αποκαλούν τη λίμνη "Chargoggaggoggmanchoggagogg" που σημαίνει "Άγγλοι στο Manchaug". Αμέσως, το όνομα εμφανίστηκε σε έναν χάρτη του 1795 που εμφανίζει την πόλη Dudley. Το 1831, τόσο το Dudley όσο και το Oxford, παρουσίασαν χάρτες με τη λίμνη να ονομάζεται Chargoggagoggmanchoggagogg, αλλά μια καταγραφή της λίμνης το 1830 εμφανίζει το όνομα Chaubunagungamaugg, το αρχαίο όνομα δηλαδή.


Αργότερα, κάποιος αποφάσισε να προσθέσει το Ινδιάνικο όνομα Chaubunagungamaug στη νεότερη έκδοση Chargoggagoggmanchoggagogg, που σημαίνει "Άγγλοι στο Manchaug στον Ψαρότοπο στα Σύνορα" ή Chargoggagoggmanchauggagogg chaubunagungamaugg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου