Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εντυπωσιακή σύνθετη φωτογραφία με δυο γαλαξίες και έναν κομήτη!


Παλιότερα σας είχα παρουσιάσει μια εικόνα του φεγγαριού κατά τη διάρκεια ολικής ηλιακής έκλειψης του Τσέχου αστροφωτογράφου Miloslav Druckmüller. Ο Druckmüller επιστρέφει με μια ακόμη εντυπωσιακή σύνθεση.



Στην εικόνα, APOD της 20ης Οκτωβρίου 2013 αν και τραβηγμένη στις 28 Ιανουαρίου του 2007, παραπάνω βλέπουμε τον κομήτη McNaught (πλήρες επιστημονικό του όνομα C/2006 P1 McNaught, γνωστός και σαν Ο Μεγάλος Κομήτης του 2007), μια λωρίδα του δικού μας Γαλαξία και το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου (Large Magellanic Cloud, LMC) και το Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου (Small Magellanic Cloud, SMC), δύο μικροί ανώμαλοι γαλαξίες που μαζί είναι γνωστοί ως Νέφη του Μαγγελάνου (Magellanic Clouds).

Η εικόνα είναι σύνθεση 13 φωτογραφιών που τράβηξε ο Druckmüller στην Παταγονία. Συνολικά, η φωτογραφία καλύπτει γωνία θέασης 100x100 μοιρών με 7 από τις εικόνες να ενώνονται και 6 στο κάτω μέρος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εικόνα, από τον φωτογράφο στην ιστοσελίδα του.

Πάντως, προς το παρών, οι ενθουσιώδης του ουρανού παρακολουθούν την ανάπτυξη του κομήτη ISON, που μπορεί να γίνει ο Μεγάλος Κομήτης του2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου