Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

10+1 καταπληκτικές σκάλες απ' όλο τον κόσμο

Bueren Mountain, Βέλγιο


Το Bueren Mountain βρίσκεται στο Βέλγιο. Δεν είναι πραγματικό βουνό. Είναι μια σκάλα με 374 σκαλιά στη Λιέγη. Τα σκαλιά κατασκευάστηκαν το 1881 για να μπορέσουν οι στρατιώτες στην κορυφή του λόφου να κατέβουν μέχρι τη μέση και να αποφύγουν να περάσουν τα επικίνδυνα δρομάκια.



Σκάλα πάνω από τη θάλασσα, Ισπανία


Βρίσκεται στο νησί Gaztelugatxe στην Ισπανία.


Σπειροειδής σκάλα στα βουνά Taihang, Κίνα


Η σκάλα ύψους 91,5 μέτρων βρίσκεται στα όρη Taihang στην Linzhou της Κίνας.


Awaji Hyakudanen, Ιαπωνία


"Awaji Yumebutai" σημαίνει η "Σκηνή των Ονείρων" και είναι είναι μια σύνθετη από κτίρια και εκτάσεις που βρίσκονται στο νησί Awaji της Ιαπωνίας. Ένας από τους κήπους του Awaji Yumebutai είναι ένας "hyakudan’en" με 100 επίπεδα, που αποτελείται από 100 μικρότερους κήπους.


Canyon Steps, Ισημερινός


Βρίσκεται δίπλα στον καταρράκτη Pailon del Diablo. Ο Paílón del Diablo βρίσκεται στον ποταμό Pastaza, 30 λεπτά μακριά από την πόλη Baños.


Chand Baori, Ινδία


Πρόκειται για ένα πηγάδι με σκάλες και βρίσκεται στο χωριό Abhaneri κοντά στο Τζαϊπούρ στο Ρατζαστάν. Κατασκευάστηκε το 800 π.Χ.. Αποτελείται από 3500 στενά σκαλιά σε 13 ορόφους που φτάνουν σε βάθος 30 μέτρων μέσα στο έδαφος.


Σαντορίνη


Το 1715, οι κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν μια σκάλα. Λόγω των ζιγκ-ζαγκ η σκάλα έχει απόσταση 1300 μέτρα.


Schlossberg Stairs, Αυστρία


Το κυριότερο θέαμα του Γκρατζ είναι το Schlossberg (Πύργος του Ρολογιού). Για να ανέβει κανείς στο ρολόι πρέπει να ανέβει την σκάλα Schlossberg.


Σκάλες Potemkin, Ουκρανία


Βρίσκεται στην Οδησσό. Είναι η παλιά είσοδος στην πόλη από τη μεριά της θάλασσας και είναι σύμβολο της πόλης. Επισήμως ονομάζεται Primorsky Stairs. Το σκαλί στην κορυφή έχει πλάτος 12,5 μέτρα και το χαμηλότερο 21,7. Η σκάλα έχει ύψος 27 μέτρα και εκτείνεται για 142 μέτρα.


Haiku Stairs, Χαβάη, ΗΠΑ


Είναι γνωστή και σαν Haʻikū Ladder (Δρόμος για τον Παράδεισο) και βρίσκεται στο νησί Oʻahu.


Bridge-Stair, Ελβετία


Η γέφυρα πάνω από την Traversinertobel, μια κοιλάδα στο Via Mala, είναι μια σκάλα που ενώνει ένα κενό και αντικαθιστά μια γέφυρα με σχοινιά. Έχει έκταση 56 μέτρα και η υψομετρική διαφορά φτάνει τα 22 μέτρα ανάμεσα στα δυο άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου