Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οι ανθρωποφάγοι αρουραίοι του Pikes Peak


Το Pikes Peak (αρχικά ονομαζόταν Pike's Peak) είναι ένα όρος, με ύψος 4.302 μέτρα, στο Front Range στα Βραχώδη Όρη μέσα στο Pike National Forest στις ΗΠΑ.



Αρχικά ονομάστηκε "El Capitán" από τους Ισπανούς έποικους. Μετονομάστηκε προς τιμήν του Zebulon Pike, Jr., ενός εξερευνητή που ηγούνταν μιας αποστολής το 1806. Οι Arapaho το ονόμαζαν "heey-otoyoo" (Μακρύ Βουνό).

Το 1876, ο στρατιώτης που βρισκόταν στον σταθμό του Pike's Peak, John O'Keefe, διηγήθηκε μια "ιστορία" από τη ζωή του εκεί, στον δικηγόρο και φίλο στο ποτό, Eliphat Price. Ο O'Keefe ανέφερε πως τεράστιοι, ανθρωποφάγοι αρουραίοι ζούσαν στις σπηλιές του Pikes Peak.

Η ιστορία "τραβήχτηκε" τόσο που, οι αρουραίοι επιτέθηκαν στον O'Keefe, τη σύζυγο και την κόρη του στο σταθμό, καταβροχθίζοντας μια ολόκληρη πλευρά βοδινού μέσα σε πέντε λεπτά. Ενώ ο O’Keefe προσπαθούσε με ένα ρόπαλο να διώξει τους αρουραίους, η σύζυγος του ήταν αυτή που τους έσωσε, συνδέοντας ένα καλώδιο στην μπαταρία του σταθμού και κάνοντας ηλεκτροπληξία στους αρουραίους.

Οι προσπάθειές της πήγαν χαμένες όμως, συνέχιζε η ιστορία. Πριν καλά-καλά προλάβει να συνδέσει το καλώδιο, εκατοντάδες αρουραίοι είχαν κατασπαράξει την Erin, την μοναχοκόρη των O'Keefe.

Ο O'Keefe έστισε έναν τάφο στην κορυφή για να στηρίξει την ιστορία του και -γιατί όχι- να προσελκύσει τουρίστες στο μέρος. Όμως, ο O'Keefe ούτε παντρεμένος ήταν, ούτε κόρη είχε. Παρά το γεγονός αυτό, η ιστορία δημοσιεύτηκε από πάρα πολλές εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου