Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Η Κάθριν Χέπμπορν μετά από έναν τυφώνα το 1938


Στην φωτογραφία βλέπουμε την Κάθριν Χέπμπορν την επομένη ενός τυφώνα που κατέστρεψε το σπίτι της και παραλίγο να σκοτώσει και την ίδια στις 21 Σεπτεμβρίου του 1938.

Ο New England Hurricane (ή Great New England Hurricane, Yankee Clipper, Long Island Express, ή απλά Great Hurricane) ήταν ο πρώτος μεγάλος τυφώνας που χτύπησε τη Νέα Αγγλία από το 1869. Η καταιγίδα ξεκίνησε από την Αφρική τον Σεπτέμβριο του 1938 και χτύπησε το Long Island στις 21 Σεπτεμβρίου. Υπολογίζεται πως σκότωσε από 682 μέχρι 800 ανθρώπους, κατέστρεψε πάνω από 57.000 σπίτια και δημιούργησε ζημιές 306 εκατομμυρίων δολαρίων (4,7 δις του 2013). Μέχρι και το τέλος του 1951, ακόμα μπορούσε να δει κανείς δέντρα και κτήρια που είχε κατεστραμμένα στις περιοχές που χτύπησε ο τυφώνας.


Η Κάθριν Χέπμπορν, όταν ο τυφώνας χτύπησε την περιοχή, έμενε στο παραθαλάσσιο σπίτι της στην κωμόπολη του Old Saybrook στο Κονέκτικατ. Το σπίτι της καταστράφηκε και η Χέπμπορν μόλις που διέφυγε το θάνατο πριν εκείνο παρασυρθεί πάνω στα βράχια.

"Θεέ μου. Ήταν κάτι καταστροφικό -και εξωπραγματικό- σαν την αρχή του κόσμου -ή το τέλος του- και χτυπιόμουν συνεχώς, σύρθηκα μέσα από χαντάκια και συνέχισα κάπως -βράχηκα, είχα μώλωπες και γρατζουνιές- ήμουν εντελώς λερωμένη και τελικά έφτασα κάπου που υπήρχε ένα τηλέφωνο που δούλευε και πήρα τον πατέρα".

Το 1991, δήλωσε στο βιβλίο της "Εμένα" πως έχασε το 95% από τα υπάρχοντά της στην καταιγίδα, συμπεριλαμβανομένου και του Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου που έλαβε το 1934 για την ταινία "Morning Glory". Το Όσκαρ βρέθηκε αργότερα ανέπαφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου