Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Φωτογραφία που κέρδισε σε διαγωνισμό του National Geographic μετά από 72 ώρες αποκλείστηκε!


Το να κερδίζει κάποιος τον διαγωνισμό του National Geographic για το 2012 είναι κάτι που προκαλεί απίστευτα συναισθήματα. Το να αποκλείεται 72 ώρες μετά επειδή επεξεργάστηκε λίγο την φωτογραφία ... αυτό και αν προκαλεί περίεργα συναισθήματα. Αυτό ακριβώς συνέβη στον φωτογράφο Harry Fisch ο οποίος, για λίγες μέρες, ζούσε το όνειρο του κάθε Travel Photographer.

Λίγο μετά αφότου είχε επιστρέψει από την τελευταία του φωτογραφική εκδρομή, έλαβε ένα e-mail από το Nat Geo. Αμέσως νόμισε πως η φωτογραφία του είχε επιλεγεί στις 10 καλύτερες, αλλά είδε πως είχε κερδίσει τον διαγωνισμό (φωτογραφία πάνω).

Η φωτογραφία του είχε ξεχωρίσει ανάμεσα σε 22.000 συμμετοχές από 150 διαφορετικές χώρες. Τις επόμενες μέρες έστειλε το υλικό του στο Nat Geo και ετοίμαζε μέχρι και συνέντευξη για τον τύπο. Αλλά τότε έλαβε ένα νέο e-mail με το οποίο αποκλειόταν από τον διαγωνισμό!


Αποδείχτηκε πως είχε αφαιρέσει μια πλαστική σακούλα από το δεξιό άκρο της αρχικής φωτογραφίας (πάνω), κάτι που απαγορευόταν από τους κανονισμούς. Θα μπορούσε απλά να κόψει την φωτογραφία. Θα μπορούσε να είχε κάνει πιο σκοτεινό το σημείο. Μόνο να την αφαιρέσει απαγορευόταν.

Τα e-mail που έστειλε στους φωτογράφους του Nat Geo δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο "National Geographic, how I won and lost the contest in less than one second"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου