Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εξερευνώντας την "Κοιλάδα των Μύλων" στο Σορέντο της Ιταλίας


Πριν από 35.000 με 37.000 χρόνια μια τεράστια ηφαιστειογενής έκρηξη συντάραξε τη Μεσόγειο, δημιουργώντας ένα χάσμα στο ασβεστολιθικό οροπέδιο δίπλα στην παλιά πόλη του Σορέντο της Ιταλίας.

Με τα χρόνια, το νερό που έτρεχε μέσα από τη λεκάνη μεταξύ του Punta Scutolo και του ακρωτηρίου του Σορέντο, δημιούργησε νέα κανάλια προς τη θάλασσα. Ξεπήδησαν διάφοροι οικισμοί και έτσι γεννήθηκε η Vallone dei Mulini (Κοιλάδα των Μύλων).




Οι μύλοι κατασκευάστηκαν στη συμβολή δυο ρεμάτων, δημιουργώντας μια διαπλάτυνση του φαραγγιού στους πρόποδες του Villa La Rupe. Ανάμεσα στα ερείπια υπάρχει ένας αλευρόμυλος, που ήταν σε χρήση μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Δίπλα του υπήρχε ένα πριονιστήριο που παρείχε ξυλεία στους επιπλοποιούς του Σορέντο.


Τελικά, η υγρασία που προήλθε από την κατασκευή του Piazzo Tasso το 1866 οδήγησε στη σταδιακή απομόνωση της Κοιλάδας από τη θάλασσα,μέχρι την εγκατάλειψη της. το υγρό περιβάλλον δημιούργησε ένα μικροκλίμα που αποδείχτηκε καλό για την αύξηση του "Phillitus Vulgaris", μιας σπάνιας φτέρης, κυριεύοντας τα ερείπια και καλύπτοντας τα με ένα πράσινο στρώμα. Σήμερα, το μέρος είναι τουριστικό αξιοθέατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου