Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

10 γελοίοι λόγοι για τους οποίους κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους


Το να μένει κανείς άνεργος -ειδικά σήμερα- είναι κάτι πολύ δυσάρεστο. Συνήθως -είτε κάποιος είναι κακός υπάλληλος ή γιατί απλά η επιχείρηση κάνει περικοπές- δίνουν κάποιες εξηγήσεις που ευσταθούν. Αλλά κάπου-κάπου γίνονται και κάποιες απολύσεις που ακόμα και τα χειρότερα αφεντικά μένουν με το στόμα ανοικτό!



Η αεροσυνοδός που απολύθηκε επειδή είχε ιστολόγιο (φωτογραφία πάνω)
Σήμερα πλέον, τα ιστολόγια (blog) έχουν γεμίσει το διαδίκτυο. Μέχρι και εγώ έφτιαξα!!! Η πρώην αεροσυνοδός της Delta, Ellen Simonetti, είχε και αυτή το δικό της. Πρώην λοιπόν γιατί απολύθηκε επειδή είχε blog. Η Simonetti απολύθηκε το 2004 όταν οι εργοδότες της ανακάλυψαν το blog της, με τίτλο "Diary of a Flight Attendant" (Ημερολόγιο μιας Αεροσυνοδού) και αποφάσισαν πως δεν ήθελαν ο κόσμος να την δει σαν αντιπρόσωπο της Delta Airlines, αν και δεν ανέφερε πουθενά την εταιρεία! Είχε ανεβάσει όμως μια φωτογραφία με τη στολή ων αεροσυνοδών της Delta όπου φαινόταν το σουτιέν της (φωτογραφία).


Προπονητής απολύθηκε γιατί η ομάδα του κέρδισε 100-0
Όταν κάποιος είναι προπονητής ομάδας, πρέπει να κάνει την ομάδα του κερδίζει όσο το δυνατό πιο εύκολα γίνεται. Όμως ο Micah Grimes, προπονητής μιας θηλυκής ομάδας μπάσκετ ενός γυμνασίου, το 2009 απολύθηκε επειδή η ομάδα του κέρδισε πάρα μα πάρα πολύ εύκολα με 100-0. Ο αγώνας ήταν εναντίον μιας ομάδας μιας ακαδημίας που ειδικεύεται στο να βοηθάει παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, όπως η δυσλεξία. Το σχολείο Covenant που προπονούσε ο Grimes, ήταν ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο. Οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν πως το σκορ δεν ήταν πολύ "χριστιανικό" και επομένως ήταν προσβλητικό για το σχολείο.


Μια γυναίκα απολύθηκε επειδή ήταν ακαταμάχητη

Η σέξι βοηθός

Η Melissa Nelson, μια παντρεμένη μητέρα δούλευε για 10 χρόνια ως βοηθός οδοντιάτρου και ήταν πολύ καλή υπάλληλος. Ήταν επίσης –σύμφωνα με τον εργοδότης της James Knight- πολύ σέξι γι' αυτόν ώστε να αντισταθεί. Έτσι, για να μην έχει μπελάδες με τη σύζυγο του, την απέλυσε! Το αποκορύφωμα; Τον δικαίωσε και δικαστήριο στο οποίο κατέφυγε η απολυμένη, αναγνωρίζοντας όντως πως είναι πολύ ακαταμάχητη για την δουλειά της! Ο Knight την κατηγόρησε πως φορούσε κολλητά και αποκαλυπτικά ρούχα.


Ο σερβιτόρος απολύθηκε επειδή σταμάτησε ληστεία αυτοκινήτου
Ο πατέρας τριών παιδιών Juan Canales, δούλευε σαν σερβιτόρος σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Μια μέρα πρόσεξε πως έξω από το κατάστημα, κάποιος απειλούσε μια γυναίκα με μαχαίρι και της έκλεβε το αυτοκίνητο. Με απίστευτο αλτρουισμό και χωρίς να σκεφτεί τη δική του ζωή, πάλεψε με τον ληστή, τον ακινητοποίησε και περίμενε την αστυνομία. Αμέσως μετά, απολύθηκε! Προφανώς, η δημοτικότητα του ενόχλησε τον εργοδότη του.

Υπάλληλος των Eagles απολύθηκε μετά από ένα σχόλιο στο Facebook
Ο Dan Leone έμαθε πως δεν είναι καλή ιδέα να παραπονιέσαι για τον εργοδότη σου στο Facebook. Όταν ο παίκτης των Philadelphia Eagles, Brian Dawkins, αφέθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με το Denver, ο Leone έγραψε το παράπονο του στο Facebook και μετά απολύθηκε.

Πολλοί έχουν απολυθεί λόγω σχολίων στο Facebook, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση τράβηξε την προσοχή του Dawkins, ο οποίος έδωσε εισιτήρια στον Leone και ανέλαβε την "ευθύνη" της απόλυσης του Leone, λέγοντας "αν δεν είχα υπογράψει το συμβόλαιο, αυτός ο άνθρωπος θα δούλευε".

Απολύθηκαν γιατί φορούσαν πορτοκαλί
Μια δικηγορική εταιρεία στην Φλόριντα, είχε μια παράδοση. Την ημέρα της πληρωμής φορούσαν πορτοκαλί -το αγαπημένο χρώμα της πολιτείας- και μετά το τέλος της εργασίας τους, έβγαιναν έξω για να το γιορτάσουν. Το 2012, η εταιρεία απέλυσε 14 υπαλλήλους, απλά και μόνο επειδή οι νέοι διευθύνοντες σύμβουλοι το θεώρησαν προσβολή. Πίστεψαν πως επειδή φορούσαν πολλοί υπάλληλοι πορτοκαλί, έκαναν κάτι σαν διαμαρτυρία.

Απολύθηκε επειδή επανέλαβε ένα αστείο από μια σειρά
Ο John Preston απολύθηκε επειδή απλά ανέφερε πολλές φορές ένα αστείο από την αγαπημένη του σειρά. Το να επαναλαμβάνεται μια ατάκα κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό αλλά όχι σε σημείο να απολυθεί κάποιος. Ο Preston, μαζί με άλλους δεν έλεγε "γείτσες" όταν κάποιος φτερνιζόταν αλλά "είσαι όμορφος", όπως έκαναν στη σειρά Seinfeld οι Jerry και Elaine. Ο Preston το έλεγε συνεχώς, μέχρι που το είπε και σε μια όμορφη συνάδελφο του και τελικά αυτό θεωρήθηκε σεξουαλική παρενόχληση.

Υπάλληλος απολύθηκε επειδή έγραφε μόνο κεφαλαία
Το να γράφει κανείς με κεφαλαία στο διαδίκτυο, θεωρείται -κακώς- πως φωνάζει. Στην περίπτωση της Vicki Walker, όχι μόνο έστελνε e-mails με τα γράμματα μόνο κεφαλαία, αλλά και με χρωματιστές γραμματοσειρές. Ο εργοδότης της στη δίκη -την οποία κέρδισε η απολυμένη- έδειξε ένα τέτοιο e-mail. Φανταστείτε να τέλειωνε το κείμενο και με κανένα smiley τι θα γινόταν!

Ναυαγοσώστες απολύθηκαν για μια παρωδία του Gangnam Style
Το Gangnam Style καταστρέφει ζωές. 14 ναυαγοσώστες στην Καλιφόρνια απολύθηκαν όταν ανέβηκε ένα βίντεο τους στο διαδίκτυο με μια παρωδία του Gangnam Style που το ονόμασαν Lifeguard Style.

Αν και γύρισαν το βίντεο σε μη εργάσιμες ώρες, αυτό που πείραξε ήταν το ότι φορούσαν τις στολές της πολιτείας και το βίντεο γυρίστηκε στην πισίνα που δούλευαν. Τελικά μετά από ένα μήνα τους προσέλαβαν ξανά.


Απολύθηκε για ένα πλημμέλημα που είχε διαπράξει πριν από 50 χρόνια


Οι πιο πολλές απολύσεις με τις γελοίες δικαιολογίες που είδαμε πιο πάνω, έχουν γίνει στην Άιοβα...

Ο 68χρονος Richard Eggers απολύθηκε από την τράπεζα που δούλευε επειδή είχε διαπράξει ένα έγκλημα. Μέχρι εδώ καλά. Το έγκλημα όμως είχε γίνει το 1963! Τι είχε κάνει; Όταν ο Eggers ήταν έφηβος, είχε χρησιμοποιήσει ένα "κέρμα" που είχε φτιάξει από χαρτόκουτο για να βάλει σε λειτουργία ένα αυτόματο πλυντήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου