Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δείτε πως ήταν στο παρελθόν τα προφυλακτικά


Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προοδεύσει και στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Πρόοδος έχει συντελεστεί και στον τομέα της παραγωγής προφυλακτικών. Στις φωτογραφίες που θα δείτε θα διαπιστώσετε ότι για να βάλει κάποιος άνδρας του 17ου και 18ου αιώνα, προφυλακτικό, ήταν επώδυνο και σίγουρα δεν προστάτευε από τα διάφορα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (κυρίως) της εποχής...

Ο Σον Κόνερι τρίτος στον διαγωνισμό Mr. Universe του 1950


Μπορεί να είναι ο πιο επιτυχημένος Τζέιμς Μποντ, ενσαρκώνοντας τον σε έξι ταινίες από το 1962 ως και το 1983. Πριν γίνει όμως ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα. Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο, μετά κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, απ' όπου απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας, και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φέρετρων και μπόντι μπίλντερ!


Ο Κόνερι ξεκίνησε το μπόντι μπίλντινγκ στην ηλικία των 18 και από το 1951 προπονούνταν με τον Ellington, έναν πρώην γυμναστή του Βρετανικού Στρατού. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρεται πως ήταν τρίτος στον διαγωνισμό του 1950 Mr. Universe, αλλά οι περισσότερες πηγές τον κατατάσσουν στον διαγωνισμό του 1953, είτε τρίτο στην κατηγορία Junior ή απέτυχε να καταταγεί στην κατάταξη Tall Man.

Το φιλμ του Ρενέ Μπιούρι με την εμβληματική φωτογραφία του Τσε


Φανταστείτε πως είστε ο υπεύθυνος φωτογραφίας μιας εφημερίδας το 1963 και ο Ελβετός φωτογράφος του Magnum Ρενέ Μπιούρι (René Burri) σας δίνει το παραπάνω φιλμ με φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα. Ποια φωτογραφία θα διαλέγατε να δημοσιεύσετε;

Μπορεί και να αναγνωρίσετε μια από τις φωτογραφίες, μιας και έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές του Τσε.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τι σημαίνει το όνομα 13 συγκροτημάτων και μιας τραγουδίστριας

The Rolling Stones: Το όνομα προέρχεται από το μπλουζ τραγούδι του Muddy Waters "Rollin' Stone".

N Sync: Το όνομα του πρώην συγκροτήματος είναι αποτελείται από τα τελευταία γράμματα των μικρών ονομάτων -και ένα παρατσούκλι- των μελών, Justi(N) Timberlake, Chri(S) Kirkpatrick, Joe(Y) Fatone, Lance "Lanste(N)" Bass και J. (C.) Chasez.

Queen: Αρχικά το συγκρότημα ονομαζόταν "Smile", αλλά ο Φρέντι Μέρκιουρι το άλλαξε σε "Queen", γιατί "Είναι δυνατό όνομα, παγκόσμιο και άμεσο", όπως είχε πει ο ίδιος.

Green Day: Αρχικά ονομαζόταν "Sweet Children". Το όνομα είναι μια αργκό για κάποιον που περνάει όλη την ημέρα καπνίζοντας μαριχουάνα.

Backstreet Boys: Οι Backstreet Boys πήραν το όνομα τους από την Backstreet Market, μια ανοικτή αγορά στην Φλόριντα που σύχναζαν.

Beastie Boys: Σύμφωνα με τον Michael Diamond το "Beastie" είναι ακρώνυμο του "Boys Entering Anarchistic Stages Towards Internal Excellence".

ABBA: Το "ABBA" είναι ακρώνυμο των μικρών ονομάτων των μελών του συγκροτήματος (A)gnetha Fältskog, (B)jörn Ulvaeus, (B)enny Andersson και (A)nni-Frid Lyngstad

Chumbawamba: Υπάρχει μια θεωρία πως ένα από τα μέλη είχε δει ένα όνειρο όπου οι άντρες ονομαζόντουσαν "chumbas" και οι γυναίκες "wambas."

Coldplay: Το συγκρότημα ονομαζόταν αρχικά "Starfish" και μετά από μια συνάντηση ο Tim Crompton δεν το ήθελε πια. Το "Coldplay" προέρχεται από μια συλλογή ποιημάτων του Philip Horky με τίτλο "Child's Reflections, Cold Play."

Radiohead: Αρχικά ήταν γνωστοί ως "On a Friday". Όταν υπέγραψαν συμβόλαιο με την Parlophone είχαν δυο εβδομάδες καιρό να αλλάξουν όνομα. Επέλεξαν αυτό το όνομα χάρη στο τραγούδι των Talking Heads "Radio Head".

Lynyrd Skynyrd: Το όνομα οφείλεται στον Leonard Skinner, έναν γυμναστή σχολείου που δεν ήθελε τα αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά.

Linkin Park: Είναι φόρος τιμής στο Lincoln Park της Santa Monica.

Ramones: Paul Ramon ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney όταν έκανε κάποια κράτηση σε ξενοδοχείο

Lady Gaga: Όταν ο παραγωγός Rob Fusari ήθελε να χαιρετήσει την Stefani Germanotta της τραγουδούσε το τραγούδι των Queen "Radio Ga Ga" και κάπως έτσι βγήκε το ψευδώνυμο.

Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις ... τσιγάρων!

Κάποτε -όχι πολύ παλιά- το κάπνισμα όχι μόνο δεν απαγορεύονταν παντού αλλά διαφημίζονταν και προβάλλονταν μανιωδώς. Τα Χριστούγεννα λοιπόν -η εποχή της χαράς των διαφημιστών- επιστρατεύονταν μέχρι και ο Άγιος Βασίλης, όχι απλά να μοιράζει κούτες τσιγάρων, αλλά και να καπνίζει!

Δείτε τον Άγιο Βασίλη στην υπηρεσία του Pall Mall, του Camel και του Lucky Strike και προσέξτε σε μια από τις αφίσες και τον -ηθοποιό ακόμα τότε- Ρόναλντ Ρίγκαν να στέλνει κούτες τσιγάρων στους φίλους του σαν δώρο!












Λιοντάρι απήγαγε και σκότωσε ... κάμερα!


Ο φωτογράφος γάμων Ed Hetherington είχε πάει πρόσφατα στην Ζιμπάμπουε για να φωτογραφήσει την άγρια φύση. Ενώ βρισκόταν εκεί, μια λέαινα έκλεψε την κάμερα του.

Κοιτώντας στο μάτι μιας απίστευτης καταιγίδας στον Κρόνο


Στην φωτογραφία -που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος της NASA Cassini στις 27 Νοεμβρίου- βλέπουμε μια καταιγίδα στον Βόρειο Πόλο του Κρόνου.

Το Cassini συνέλαβε την εικόνα σε υπέρυθρα μήκη κύματος. Δείτε μερικές ακόμα λήψεις της καταιγίδας στη σελίδα του Cassini.

Μια τέτοια καταιγίδα στον Κρόνο δεν είναι νέο φαινόμενο. Το 2010 και το 2011, ο Cassini συνέλαβε την "Μεγάλη Ανοιξιάτικη Καταιγίδα" (Great Springtime Storm). Η καταιγίδα περικύκλωσε όλο τον πλανήτη και ήταν η μεγαλύτερη που είδε ο Κρόνος τα τελευταία 21 χρόνια, καλύπτοντας 2 εκατομμύρια τετ. μίλια ή οκτώ φορές την επιφάνεια της Γης. Ακόμα και όταν η καταιγίδα ηρέμησε, παρήγαγε τη μεγαλύτερη και πιο ζεστή δίνη που είδε δει το ηλιακό μας σύστημα (φωτογραφία που ακολουθεί).

Το Χωριό Φάντασμα


Το βίντεο που ακολουθεί, δημιουργία του war-sweat είναι συνδυασμός HDR φωτογραφίας, tone-mapping και time-lapse.

"Με την τεχνική αυτή προσπάθησα να πετύχω μια φανταστική και σχεδόν μετά την αποκάλυψη εικόνα, σαν να βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό, έρημο χωριό όπου ο χρόνος έχει σταματήσει μετά από μια καταστροφή", αναφέρει ο δημιουργός του βίντεο.

Κάθε HDR φωτογραφία αποτελείται από 3 φωτογραφίες. Ο war-sweat χρειάστηκε σχεδόν 30.000 λήψεις και ένα μήνα για να ολοκληρώσει το βίντεο.


The Ghost Village from war-sweat on Vimeo.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί που «βγήκαν από τον τάφο» για να λυθεί το μυστήριο θανάτου

Ο αργεντινός επαναστάτης Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, τα λείψανα του οποίου μεταφέρθηκαν το 1997 από τη Βολιβία σε μαυσωλείο στην Κούβα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής του Γιάσερ Αραφάτ, προκειμένου να εξεταστεί η σορός του και να διαπιστωθεί αν ο θάνατός του οφείλεται σε δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο. Είχε προηγηθεί, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, η εκταφή της σορού του Τουργκούτ Οζάλ, και σύμφωνα με ανώνυμες πηγές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας δολοφονήθηκε με «κοκτέιλ» τεσσάρων ουσιών, ανάμεσά τους και η στρυχνίνη, που του χορηγήθηκε μέσω φαγητού ή ποτού.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν είναι οι μόνες που απασχόλησαν τα ιατροδικαστικά χρονικά, αφού στο παρελθόν πολλές ακόμη εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής υπέστησαν μεταθανάτια εκταφή, για ιατρικούς ή άλλους λόγους. Ιδού δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

13 ευρεσιτεχνίες για καλύτερο μουστάκι


Ο Movember -ο μήνας του μουστακιού- πλησιάζει στο τέλος του. Ας δούμε μερικές παράξενες ευρεσιτεχνίες που υπόσχονται καλύτερο μουστάκι.

Τα 10 μεγαλύτερα φαράγγια στη Γη


Τα φαράγγια δημιουργούνται από τα ποτάμια με την πάροδο του χρόνου. Μερικά, όπως το Γκραν Κάνυον στην Αριζόνα των ΗΠΑ είναι διάσημα. Άλλα όπως το Yarlung Tsangpo Grand Canyon στο Θιβέτ όχι και τόσο.

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικα εικονίδια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και βρήκα πέντε συλλογές με εικονίδια για κατέβασμα. Καλές δημιουργίες!





Αντί για time-lapse βίντεο του ουρανού τράβηξε βίντεο του κλέφτη


Ο φωτογράφος Alessandro Della Bella είχε στήσει τρεις διαφορετικές DSLR κάμερες για να τραβήξει time-lapse φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού. Η μια από αυτές όμως εκλάπη. Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι ότι το περιστατικό καταγράφηκε μέσω των time-lapse φωτογραφιών!

Ο φωτογράφος πίστευε πως η τοποθεσία που επέλεξε ήταν αρκετά απομονωμένη και δεν θα υπήρχε πρόβλημα με κανένα ληστή, έστησε τις κάμερες και έφυγε να πάει σε μια γιορτή.

Οι άλλες δύο κάμερες καταγράφουν τον φακό του κλέφτη, κάτι που τον βοήθησε τον να υποδείξει στην αστυνομία πως ο υπαίτιος ήταν 37 λεπτά στο χωράφι πριν το σκάσει με την κάμερα.

Η πληροφορία αυτή όμως δεν βοήθησε και τόσο. Ο κλέφτης τράβηξε την προσοχή ενώ επιδείκνυε δημοσίως την κάμερα το ίδιο βράδυ και κάποιοι που τον είδαν το ανέφεραν στην αστυνομία.


"Ο κλέφτης ανέβηκε στο λόφο για να δει τα αστέρια χωρίς κακή πρόθεση αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να πάρει κάτι που δεν του ανήκε. Έφταιξα και εγώ που ήμουν τόσο απρόσεκτος", δήλωσε ο Della Bella.

Ελγίνεια μυστικά στον βυθό

Οι τελευταίες έρευνες για το ναυάγιο του «Μέντορα» το 1802

Το ημερολόγιο δείχνει 15 Σεπτεμβρίου 1802. Το δικάταρτο ιστιοφόρο «Μέντωρ» αποπλέει από τον Πειραιά για την Αγγλία μέσω Μάλτας. Στα αμπάρια του βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα μαζί με άλλες αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από άλλα μνημεία της Αθήνας. Στο κατάστρωμά του κυκλοφορούν 18 άτομα - 12 μέλη του πληρώματος, τρεις επιβάτες και ισάριθμοι υπηρέτες, ανάμεσά τους και ο λόρδος Ελγιν.

Δύο μέρες αργότερα έξω από το ακρωτήριο Ταίναρο ο «Μέντωρ» δεν θα αντέξει την κακοκαιρία. Θα επιχειρήσει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να αγκυροβολήσει έξω από λιμάνι του Αβλέμονα. Οι δύο άγκυρές του όμως το ξεσέρνουν. Το μπρίκι τσακίζεται στα βράχια και βυθίζεται σε βάθος 22 μ. Οι επιβάτες ωστόσο προλαβαίνουν να πηδήξουν στα βράχια και να σωθούν.

Και ο «Μέντωρ» περνά στην Ιστορία και γίνεται ένα από τα πιο γνωστά και γεμάτα προκλήσεις για τους ερευνητές ναυάγια. Και μπορεί κατάλοιπα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα να μην υπάρχουν στον βυθό - παρά τις φήμες - αλλά τα θαμμένα στον βυθό ίχνη του που έρχονται στο φως είναι αρκετά για να αποκαλυφθούν χαμένες λεπτομέρειες και μυστικά από το ταξίδι του ξενιτεμού των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως προέκυψε από την ομιλία του αρχαιολόγου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων δρος Δημήτρη Κουρκουμέλη χθες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου συνόψισε τα αποτελέσματα των ερευνών της τελευταίας διετίας από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και τη συμβολή του Ιδρύματος Kytherian Research Group Inc.

«Η περίοδος της βύθισης του πλοίου ήταν μία περίοδος ιδιαίτερα ταραγμένη στην Ανατολική Μεσόγειο και ίσως ακριβώς γι' αυτό τον λόγο ακόμα και τα εμπορικά πλοία ήταν οπλισμένα για να προφυλάξουν το φορτίο τους σε περίπτωση επίθεσης πειρατών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Κουρκουμέλης, εξηγώντας για ποιο λόγο το πλοίο διέθετε τρεις πιστόλες, οβίδες κανονιών, καθώς και έναν σημαντικό αριθμό από μολύβδινα βόλια πέντε διαφορετικών διαμετρημάτων.

Η πρόσφατη έρευνα στο ναυάγιο του «Μέντορα» δεν είναι η πρώτη. Δυο χρόνια χρειάστηκαν δύτες εκείνη την εποχή για να καταφέρουν να ανελκύσουν το σύνολο των κιβωτίων που περιείχαν γλυπτά από το διάκοσμο του Παρθενώνα και του ναού της Απτέρου Νίκης μαζί με άλλες αρχαιότητες, ενώ ακολούθησαν κι άλλες δεδομένης της φήμης ότι υπάρχουν στον βυθό ακόμη τμήματα των Γλυπτών.

«Οι πιθανότητες να βρεθούν "Μάρμαρα" είναι απειροελάχιστες ώς σχεδόν μηδενικές, αν και η έρευνα στο ναυάγιο του συγκεκριμένου πλοίου έχει συνδεθεί με ένα από τα πιο επίπονα επεισόδια της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας της Ελλάδας», υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουρκουμέλης, που επισημαίνει ωστόσο ότι 210 χρόνια μετά το ναυάγιο εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε σχιστολιθικές πλάκες με απολιθώματα ιχθύων και αρχαία νομίσματα. Αντικείμενα χρονικά ετερόκλητα που δεν ήταν καταγεγραμμένα στην φορτωτική του πλοίου δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκαν, αλλά είναι ενδεικτικά του ενδιαφέροντος που υπήρχε στην Ευρώπη για τις ελληνικές αρχαιότητες.

πηγή: tanea.gr

Στο σφυρί φωτογραφία του παγόβουνου που βύθισε τον Τιτανικό


Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το παγόβουνο που προκάλεσε τη βύθιση του Τιτανικού -και είναι ενδεχομένως το μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο του περιστατικού- πρόκειται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ, με τιμή που αναμένεται να φτάσει τα 10.000 δολάρια.

Ο Christo ετοιμάζει το μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο

Ο γνωστός καλλιτέχνης Christo σχεδιάζει την ανέγερση του μεγαλύτερου γλυπτού στον κόσμο, σε μορφή πυραμίδας, στην έρημο του Άμπου Ντάμπι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», το γλυπτό θα φέρει την επωνυμία Mastaba, θα κοστίσει 325 εκ. δολάρια και θα ανεγερθεί στην έρημο, 161 χλμ. από το Άμπου Ντάμπι.

Για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος θα χρειαστούν 400.000 πολύχρωμα βαρέλια πετρελαίου, 30 μήνες εργασίες και εκατοντάδες εργατικά χέρια για να χτιστεί η ύψους 150 μέτρων επίπεδη στην κορυφή πυραμίδα, που θα είναι
οριακά ψηλότερη από την Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα.

«Όταν ανατέλλει ο ήλιος, ο κάθετος τοίχος θα είναι σχεδόν ολόχρυσος» δήλωσε ο καλλιτέχνης στην εφημερίδα «Daily Telegraph» της Αυστραλίας.

Ο βουλγαρικής καταγωγής καλλιτέχνης διευκρίνισε ακόμη πως η επιλογή του να χρησιμοποιήσει βαρέλια πετρελαίου για το γλυπτό του δεν σχετίζονται με την κύρια πηγή πλούτου της περιοχής που είναι ο «μαύρος χρυσός».

Τα βαρέλια θα προμηθεύσει στον καλλιτέχνη γερμανική εταιρεία.

Ο Christo (Yavashev) γεννήθηκε το 1935 στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Το 1997, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της βουλγαρικής πόλης αλλά δεν κατάφερε να προσέλθει στην τελετή.

Ο καλλιτέχνης και η σύζυγός του Ζαν Κλωντ, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, είναι γνωστοί για τα μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης που φιλοτεχνούν. Μεταξύ άλλων, το 1982 «περικύκλωσαν» 11 νησιά στο Μαϊάμι με ροζ ύφασμα, το 1995 «τύλιξαν» με ασημί ύφασμα τη γερμανική βουλή και το 1991 άνοιξαν 3100 ομπρέλες στην Ιαπωνία και την Καλιφόρνια.

πηγή: tanea.gr

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εικονική ξενάγηση ανάμεσα σε 100.000 αστέρια!


Το 100,000 Stars είναι μια διαδραστική οπτικοποίηση του Ηλιακού συστήματος μας. Δείχνει την πραγματική τοποθεσία πάνω από 100.000 κοντινά αστέρια. Κάνοντας zoom θα δείτε τα ονόματα 87 κύριων αστεριών και του ηλιακού συστήματος. Η απόδοση είναι καλλιτεχνική.

Κλικ στο κουμπί στην πάνω αριστερή γωνία για μια "βόλτα". Αν και το "100,000 Stars" δημιουργήθηκε για το Google Chrome, δουλεύει μια χαρά και στον Firefox, όχι όμως στον Internet Explorer.

Δυο χριστουγεννιάτικα wallpaper

Ετοίμασα δυο χριστουγεννιάτικα wallpaper που μπορείτε να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν για να διακοσμήσετε τις οθόνες των υπολογιστών σας.


Αυτό το wallpaper υπάρχει και σε ακόμη μια έκδοση με το fractalius. Μπορείτε να το κατεβάσετε και αυτό δωρεάν από εδώ.


Στο κάθε συμπιεσμένο αρχείο (winrar), μεγέθους 1,8mb και 2,4mb αντίστοιχα, θα βρείτε 5 wallpaper του ίδιου θέματος με διαστάσεις 1600x1200, 1280x1024, 1400x1050, 1920x1440, 2048x1536px.

Κατεβάστε ακόμη 30 χριστουγεννιάτικα wallpaper από εδώ ή δημιουργήστε τα δικά σας με τα tutorial που είχαμε δει παλιότερα, Χριστουγεννιάτικο wallpaper με το Adobe Photoshop
Χριστουγεννιάτικο wallpaper με το Adobe Photoshop vol. 2

Το άγαλμα του Μπρους Λι


Αν ο Μπρους Λι ζούσε σήμερα, 27 Νοεμβρίου, θα γινόταν 72 χρονών. Σχεδόν 40 χρόνια μετά το θάνατο του, ο μύθος του συνεχίζει να εμπνέει. Το 2005 στήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, ένα άγαλμα προς τιμήν του.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ημερολόγιο 2013


Όπως σας είχα πει, ετοίμασα ένα ημερολόγιο για το 2013.

Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει εντελώς δωρεάν από εδώ και να το χρησιμοποιήσει είτε σαν wallpaper στον υπολογιστή του ή αν θέλει και να το εκτυπώσει.

Οι διαστάσεις του είναι 1600x1200px και είναι σε μορφή jpg. Αποτελείται από 14 σελίδες, μια για κάθε μήνα, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο με ευχαριστίες.




Για το ημερολόγιο χρησιμοποιήθηκαν

Action (εκτός από τον μήνα Ιούνιο και Δεκέμβριο)
HDR Fake Action
Για τον Δεκέμβριο χρησιμοποίησα την τεχνική που είχαμε δει παλιότερα στο Ξωτικό

Φωτογραφίες
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος

Γραμματοσειρά VAG-HurryPen

Η Μεγάλη Απόδραση


Το μικρό ψαράκι την γλύτωσε -σε αντίθεση με αυτά εδώ- μιας και η αλκυόνα αντί να πιάσει αυτό, "έπιασε" μια πέτρα, ένα λάθος που το κάνουν συχνά οι αλκυόνες!

φωτογραφία: Tony Flashman

Αυτοκίνητα και οι "νονοί" τους

Ο Jim Lasser και ο φίλος του φωτογράφος Ray Gordon, έχουν ξεκινήσει ένα αστείο photo project με τίτλο "Namesake Motors" (Συνώνυμες Μηχανές). Παρατήρησαν πως πολλά μοντέλα αυτοκινήτων έχουν ονόματα εμπνευσμένα -ή και ίδια- διάσημων ανθρώπων ή κοινωνικών ομάδων, και έτσι αποφάσισαν να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες αυτοκινήτων με τους "νονούς" τους.

Homer’s Odyssey

Adam Carolla - Corolla

Alice Cooper - Mini Cooper

Queen Victoria - Crown Victoria

Lincoln - Lincoln

Pontiac - Pontiac

The Lone Ranger - Ranger

Ο Lasser, δούλεψε μερικά χρόνια κάνοντας διαφημίσεις για την Dodge και την Chrysler. Για μοντέλο στήθηκε ο ίδιος, ο οποίος ξυρίστηκε για την φωτογραφία της Pontiac και επί μια ώρα στεκόταν σε δημόσιο χώρο ντυμένος σαν τη Βασίλισσα Βικτόρια.

Οι δυο φίλοι θα δημιουργήσουν ακόμα 5 φωτογραφίες με σκοπό να εκδώσουν ένα ημερολόγιο.