Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι 10 πιο παράξενες ιστορίες του 2012 από το National Geographic

Δείτε τις 10 επιλογές για τις πιο παράξενες ιστορίες του 2012 όπως τις επέλεξαν οι συντάκτες του National Geographic.

10. Βρέθηκε ο μικρότερος βάτραχος του κόσμου


Με μέσο μήκος 7,7 χιλιοστά, ο βάτραχος μια τρίχα πιο μικρός από τον προηγούμενο κάτοχο.

9. Η γλίτσα έχει μνήμη αλλά όχι μυαλό


Η γλίτσα -η μούσα της ταινίας του 1958 "The Blob"- έγινε πιο τρομακτική. Τον Οκτώβριο, οι επιστήμονες ανέφεραν πως η γλίτσα είναι μονοκύτταρος οργανισμός χωρίς μυαλό αλλά με μια μορφή μνήμης.

8. Η γάτα με τα δυο πρόσωπα


Τον Αύγουστο, η διπρόσωπη γάτα Venus έγινε διάσημη. Το μισό της πρόσωπο είναι μαύρο με πράσινο μάτι και το άλλο μισό έχει τυπικές πορτοκαλί λωρίδες και μπλε μάτι.

7. Εντοπίστηκε λευκή φάλαινα δολοφόνος


Μια ενήλικη λευκή φάλαινα δολοφόνος εντοπίστηκε τον Απρίλιο στη Ρωσία, η οποία μπορεί να είναι η μοναδική. Με παρατσούκλι "Iceberg" (παγόβουνο), η μήκους 7 μέτρων φάλαινα μάλλον δεν αλμπίνος, μιας και έχει χρώμα στην περιοχή πίσω από το ραχιαίο πτερύγιο του.

6. Βρέθηκε το ζώο με τα περισσότερα πόδια


Ζει στην Καλιφόρνια, έχει μήκος 3 εκατοστά και 750 πόδια. Εθεάθη πρώτη φορά το 1928, η Illacme plenipes και εξαιτίας του χαμηλού προφίλ που έχει πιστευόταν πως είχε εξαφανιστεί.

5. Οι χελώνες ουρούν από το στόματα τους


Οι επιστήμονες ανέφεραν πως ένα είδος χελώνας με μαλακό καβούκι της Κίνας ουρούν από το στόμα.

4. Σπάνια λέαινα με χαρακτηριστικά αρσενικού


Αν και μοιάζει με αρσενικό λιοντάρι -διαθέτει και χαίτη- δεν είναι. Αν και σπάνια, εντοπίζεται τακτικά στην περιοχή Mombo στην Μποτσούανα.

3. Το ψάρι με τα γεννητικά όργανα στο κεφάλι


Ένα νέο είδος ψαριών από το Βιετνάμ έχει τα γεννητικά όργανα του στο κεφάλι. Το Phallostethus cuulong είναι το 22ο γνωστό είδος της οικογενείας του και όλα έχουν τα αναπαραγωγικά όργανα τους πίσω από το στόμα.

2. Μελετήθηκε το πιο παράξενο πέος


Πρόκειται για την έχιδνα, ένα αρχαίο σκαντζόχοιρο που τρέφεται με τερμίτες και ζει στην Τασμανία και διαθέτει πέος με τέσσερα κεφάλια, που μοιάζουν με χεράκι χωρίς αντίχειρα.

1. Βρέθηκε τεράστιο μάτι σε παραλία της Φλόριντα


Ίσως να είναι απομεινάρι του διάσημου τέρατος Montauk. Πρόκειται για ένα μάτι σε μέγεθος μπάλας του softball και βρέθηκε τον Οκτώβριο. Λίγες μέρες μετά και ενώ οι φήμες έδινα και έπαιρναν, η επιτροπή Fish and Wildlife Conservation ανέφερε πως μάλλον ανήκει σε ξιφία.

πηγή: nationalgeographic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου