Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τοπία φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι

Χωρίς αμφιβολία, η Γη είναι ωραία και γεμάτη εκπλήξεις. Το ίδιο και ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Matthew Albanese, που δημιουργεί απίστευτα ρεαλιστικά τοπία από υλικά καθημερινής χρήσης και τα φωτογραφίζει σαν να είναι μέρη της γης. Ο Albanese ονομάζει το project του "Strange Worlds" (Παράξενος Κόσμος) μιας και είναι όντως παράξενο να βλέπει κανείς κοραλλιογενείς υφάλους από καρύδια ή βουνά φτιαγμένα από κανέλα.

Για όσους αμφισβητούν τις ικανότητες του, ο Albanese παρουσιάζει και μερικές φωτογραφίες για το πως φτιάχνει τα τοπία.

Δείτε ακόμη στο Ξωτικό:
Τοπία από τρόφιμα
Ιστορικές εκρήξεις ... από κουνουπίδια
18 σημαίες από τρόφιμα


Ανεμοστρόβιλος

Η σκηνή ήταν φτιαγμένο από σύρμα, βαμβάκι, μαϊντανό και βρύα.




Βουνά

Αυτό το μοντέλο είναι φτιαγμένο από ψεύτικη γούνα (πεδία), βαμβάκι (σύννεφα) και κοσκινισμένο ρευστοκονίαμα κεραμιδιών (βουνά).




Ορίζοντας σε ποτάμι

Περγαμηνή ζωγραφισμένη, νήμα, βαμμένα φτερά στρουθοκαμήλου, σοκολάτα, σύρμα, raffia, κολλητική ταινία, καφές, συνθετικά βρύα και βαμβάκι.




Βόρειο Σέλας

Φωτογραφήθηκε μια έγχρωμη δέσμη φωτός μπροστά σε μαύρη κουρτίνα. Τα δέντρα είναι κανονικά. Τα αστέρια είναι το φως που περνάει από τις οπές ενός πίνακα από φελλό.



Το νησί του Παραδείσου

Η σκηνή έγινε από βαμβάκι, αλάτι, ζάχαρη, αλουμινόχαρτο, φτερά και καμβά.



Τοπίο στον Άρη

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε πάπρικα, κανέλα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη τσίλι και κάρβουνο.



Τοπίο σε δάσος

Κατασκευασμένο από ξύλο, βρύα, χρυσόσκονη, καθαρές σακούλες σκουπιδιών, ζάχαρη, σφουγγαράκια Scotch-Brite, βούρτσες μπουκαλιών, άμμο, σύρμα, χαρτί κ.ά.



Καταρράκτης

Από γυαλί, plexiglass, βρύα, κλαδιά, αλάτι, ζωγραφισμένα υφάσματα και ξηρό πάγο. Ο καταρράκτης δημιουργήθηκε από αλάτι φωτογραφίζοντας το με την τεχνική time exposure.



Τοπίο στη Σελήνη

Ο Albanese χρειάστηκε δύο μήνες για να μαζέψει αρκετή στάχτη από το τζάκι για να δημιουργήσει αυτό το σεληνιακό τοπίο.



Παγόβουνο

Αυτά τα παγόβουνα έγιναν από 25 κιλά ζάχαρη, ψημένη σε διάφορες θερμοκρασίες. Είναι φτιαγμένα από αλάτι, ασπράδια αυγού, σιρόπι καλαμποκιού, κρέμα ταρτάρ, ζάχαρη άχνη, μπλε χρώμα τροφίμων, σινική μελάνη και αλεύρι. Χρειάστηκε τρεις ημέρες για να ετοιμάσει τα υλικά και δύο εβδομάδες για να στίσει.




Υποβρύχιος κόσμος

Ο υποβρύχιος κόσμος έγινε από καρύδια, χυμένο κερί, σύρμα, χρυσόσκονη, τσόφλια φυστικιών, γύψο, σύρμα, βαμμένους αστερίες, συμπιεσμένα βρύα, ζελεδάκια, σφουγγάρια, οδοντόπαστα, πηλό, σύκα, φτερά, ζαχαρόπηκτα κ.ά.. Η επιφάνεια του νερού δημιουργήθηκε με τη χρήση κουρτίνας ντους, πλεξιγκλάς και εποξικό στόκο. Το ηλιακό φως που αντανακλάται είναι η προβολή ενός προβολέα μέσα από ψεύτικη ομίχλη. 11 φωτεινές πηγές χρησιμοποιήθηκαν συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα.





Ηφαίστειο

Κατασκευάστηκε από ασβεστόσκονη, βαμβάκι και μελάνι φωσφόρου. Το μοντέλο φωτίζεται από μέσα με λαμπτήρες 6-60 watt.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου