Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τι σημαίνει το όνομα 13 συγκροτημάτων και μιας τραγουδίστριας

The Rolling Stones: Το όνομα προέρχεται από το μπλουζ τραγούδι του Muddy Waters "Rollin' Stone".

N Sync: Το όνομα του πρώην συγκροτήματος είναι αποτελείται από τα τελευταία γράμματα των μικρών ονομάτων -και ένα παρατσούκλι- των μελών, Justi(N) Timberlake, Chri(S) Kirkpatrick, Joe(Y) Fatone, Lance "Lanste(N)" Bass και J. (C.) Chasez.

Queen: Αρχικά το συγκρότημα ονομαζόταν "Smile", αλλά ο Φρέντι Μέρκιουρι το άλλαξε σε "Queen", γιατί "Είναι δυνατό όνομα, παγκόσμιο και άμεσο", όπως είχε πει ο ίδιος.

Green Day: Αρχικά ονομαζόταν "Sweet Children". Το όνομα είναι μια αργκό για κάποιον που περνάει όλη την ημέρα καπνίζοντας μαριχουάνα.

Backstreet Boys: Οι Backstreet Boys πήραν το όνομα τους από την Backstreet Market, μια ανοικτή αγορά στην Φλόριντα που σύχναζαν.

Beastie Boys: Σύμφωνα με τον Michael Diamond το "Beastie" είναι ακρώνυμο του "Boys Entering Anarchistic Stages Towards Internal Excellence".

ABBA: Το "ABBA" είναι ακρώνυμο των μικρών ονομάτων των μελών του συγκροτήματος (A)gnetha Fältskog, (B)jörn Ulvaeus, (B)enny Andersson και (A)nni-Frid Lyngstad

Chumbawamba: Υπάρχει μια θεωρία πως ένα από τα μέλη είχε δει ένα όνειρο όπου οι άντρες ονομαζόντουσαν "chumbas" και οι γυναίκες "wambas."

Coldplay: Το συγκρότημα ονομαζόταν αρχικά "Starfish" και μετά από μια συνάντηση ο Tim Crompton δεν το ήθελε πια. Το "Coldplay" προέρχεται από μια συλλογή ποιημάτων του Philip Horky με τίτλο "Child's Reflections, Cold Play."

Radiohead: Αρχικά ήταν γνωστοί ως "On a Friday". Όταν υπέγραψαν συμβόλαιο με την Parlophone είχαν δυο εβδομάδες καιρό να αλλάξουν όνομα. Επέλεξαν αυτό το όνομα χάρη στο τραγούδι των Talking Heads "Radio Head".

Lynyrd Skynyrd: Το όνομα οφείλεται στον Leonard Skinner, έναν γυμναστή σχολείου που δεν ήθελε τα αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά.

Linkin Park: Είναι φόρος τιμής στο Lincoln Park της Santa Monica.

Ramones: Paul Ramon ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney όταν έκανε κάποια κράτηση σε ξενοδοχείο

Lady Gaga: Όταν ο παραγωγός Rob Fusari ήθελε να χαιρετήσει την Stefani Germanotta της τραγουδούσε το τραγούδι των Queen "Radio Ga Ga" και κάπως έτσι βγήκε το ψευδώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου