Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βυθίστηκε το HMS Bounty


To HMS Bounty ήταν ένα πιστό αντίγραφο του ιστιοφόρου του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας του 1787. Κατασκευάστηκε στο Λούνενμπουργκ στη Νέα Σκωτία του Καναδά το 1962. Ήταν ένα από τα "θύματα" του τυφώνα Σάντυ, καθώς βυθίστηκε ενώ έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας. Από τα 16 μέλη του πληρώματος του, οι 14 σώθηκαν από την Ακτοφυλακή, ένας βρέθηκε νεκρός και ο καπετάνιος, Robin Walbridge, αγνοείτε.



Το μισοβυθισμένο Μπάουντι ανοικτά της Καλιφόρνια

Το Μπάουντι είχε συνολικός μήκος 54,9 μέτρα (κατάστρωμα 37 μέτρα μήκος), πλάτος 9,6 μέτρα και ύψος 33,8 μέτρα. Κατασκευάστηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Η ανταρσία του Μπάουντι» με τον Μάρλον Μπράντο. Μετά τα γυρίσματα, η παραγωγός εταιρία, MGM, ήθελε να το κάψει, αλά μετά τις αντιδράσεις του Μπράντο, το πλοίο σώθηκε. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 παρέμεινε αγκυροβολημένο στο St. Petersburg της Φλόριντα, σαν τουριστική ατραξιόν. Το 1986 ο Τεντ Τέρνερ, ιδιοκτήτης του CNN, απέκτησε τη βιβλιοθήκη της MGM και μαζί και το Μπάουντι.


Το 1993, ο Τέρνερ το δώρισε στο Ίδρυμα Fall River Chamber Foundation, το οποίο ίδρυσε το ίδρυμα Tall Ship Bounty Foundation για να χρησιμοποιεί το πλοίο ως εκπαιδευτική επιχείρηση. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα μιας από τις ταινίες της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου