Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένα δάσος σε σχήμα κιθάρας


Στην αγροτική περιοχή "Pampas" της Αργεντινής βρίσκεται ένα δάσος σε σχήμα κιθάρας, φτιαγμένο από 7.000 κυπαρίσσια και ευκάλυπτους. Με μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο, το δάσος είναι ορατό τόσο από διερχόμενα αεροπλάνα όσο και από δορυφόρους. Ποιος όμως και γιατί αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο;
 
 
 
Τα δέντρα φυτεύτηκαν ώστε να σχηματίζουν μια κιθάρα από τον αγρότη 71χρονο Pedro Martin Ureta. Αυτός μαζί με τα τα τέσσερα παιδιά του φύτεψαν όλα τα δέντρα πριν από δεκαετίες. Η έμπνευση ήρθε από τη γυναίκα του Pedro, την Graciela Yraizoz, η οποία μια μέρα πετούσε με ένα αεροπλάνο πάνω από την Pampa και πρόσεξε ένα αγρόκτημα, που έμοιαζε με κουβά αρμέγματος.

Η Graciela ισχυρίστηκε πως αυτοί έπρεπε να κάνουν κάτι καλύτερο και να κάνουν μια κιθάρα, το αγαπημένο της όργανο.

Η Graciela Yraizoz

Μια μέρα του 1977 όμως, ξαφνικά η Graciela κατέρρευσε. Υπέφερε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα και λίγο μετά πέθανε, ούσα έγκυος στο πέμπτο παιδί της οικογένειας.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Pedro αποφάσισε για να τιμήσει την επιθυμία της συζύγου του, να δημιουργήσει το δάσος σε σχήμα κιθάρας που εκείνη είχε ονειρευτεί. Έτσι με τη βοήθεια των παιδιών του, χρησιμοποίησαν για το σχήμα κυπαρίσσια, ενώ για τις χορδές ευκαλύπτους.

Ο Ureta ποτέ δεν έχει δει το δάσος από ψηλά, καθώς φοβάται τις πτήσεις, μετά από μια τραυματική εμπειρία που είχε σε νεαρή ηλικία.

Κλικ εδώ για να δείτε το δάσος στο Google Maps.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου