Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μπορούν τα αντικείμενα να είναι στοιχειωμένα;

Μια πορσελάνινη κούκλα που λέγεται ότι περιέχει το πνεύμα ενός 9χρονου κοριτσιού που απαγχονίστηκε ως μάγισσα στην Αγγλία και έχει καταγραφεί ότι φώναξε "όχι εγώ"

Σήμερα τα πάντα -ή σχεδόν τα πάντα- πωλούνται και αγοράζονται στο διαδίκτυο. Μπορούμε όμως να αγοράσουμε και φαντάσματα;



Για την καλύτερη και πιο εύκολη αποστολή, τα φαντάσματα έχουν συνδεθεί με αντικείμενα όπως κούκλες, κλόουν, ειδώλια ή πίνακες Ouija. Είναι όμως δυνατό ρούχα και κοσμήματα, έργα τέχνης, οικιακά αντικείμενα, ξύλινα κουτιά, έπιπλα, μουσικά όργανα και άλλα αντικείμενα να είναι δημοφιλή στις χαμένες ψυχές; Αν πάντως πιστεύετε ότι ένα πνεύμα ή μια «ενέργεια», μπορεί να συνδεθεί με ένα αντικείμενο, τότε και οι αντίκες θα μπορούσαν να είναι στοιχειωμένες.

Δείτε μερικά αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες τους ή οι πωλητές τους πιστεύουν πως είναι στοιχειωμένα και διαβάστε μια ανάλυση (αγγλικά).

Ο χειροποίητος πίνακας Ouija λέγεται ότι είναι φτιαγμένος από μια καρυδιά ηλικίας 150 χρόνων και κρατάει το το πνεύμα του δέντρου

Μια χειροποίητη εκτύπωση από τα 1800 ενός παιδιού που προσεύχεται και πιστεύεται πως είναι στοιχειωμένο, απλά και μόνο επειδή "μοιάζει απόκοσμο"

Αυτό το ακορντεόν Alfiero αγοράστηκε με την πώληση της ακίνητης περιουσίας μιας γυναίκας που απεβίωσε. Ο πωλητής λέει, «Ορκίζομαι ότι αυτό το πράγμα είναι στοιχειωμένο. Με ανατριχιάζει."

Οι περισσότερες "φωτογραφίες πνευμάτων" αντίκες έχουν καταρριφθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την φωτογραφία του 1936 της "Brown Lady" του Raynham Hall στην Αγγλία, που τραβήχτηκε από τον λοχαγό Provand.

Η οικογένεια σε αυτό το δήθεν στοιχειωμένο άλμπουμ φωτογραφιών του 1880 λέγεται ότι κάηκε και πέθανε.

Ο κατασκευαστής αυτών των "δαιμονικών δαχτυλιδιών" ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας της μαύρης μαγείας και τα έχει "ποτισμένα" με τζίνι.

Ο πωλητής αυτού του οστού netsuke σε σχήμα κρανίου λέει, "Η μητέρα μου είναι πολύ ευαίσθητη με τον κόσμο των πνευμάτων και αρνείται να το έχει στο σπίτι."

Ο αρχικός ιδιοκτήτης αυτού του μασονικού ξίφους υποτίθεται πως αυτοκτόνησε με αυτό το 1893, και ως εκ τούτου, είναι στοιχειωμένο.

Ο ιδιοκτήτης-συλλέκτης του κλόουν Ollie λέει πως ο κλόουν φαίνεται να έχει χτυπηθεί από έναν άλλο κλόουν, τον Fredo.

Ο μύθος λέει ότι κανείς δεν μπορεί να τραβήξει φωτογραφία του Robert the Doll, ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι είναι καταραμένο με βουντού, χωρίς να ζητήσει την άδειά του.

Αυτή η καρέκλα του 17ου αιώνα, που κάποτε ανήκε σε έναν δολοφόνο, έχει κρεμαστεί ψηλά στο Μουσείο Thirsk στην Αγγλία, γιατί πιστεύεται πως όσοι κάθονται πάνω της έχουν άσχημο θάνατο.

Ο πωλητής αυτής της χειροποίητης δερμάτινης κούκλας ισχυρίζεται ότι είναι κούκλα βουντού της Αϊτής και είναι για να αποκρούει το κακό. Υποτίθεται ότι το σώμα της έχει βρομιές από νεκροταφείο.

Το 1891 αυτό το χάλκινο, ταφικό ειδώλιο ενός παιδιού που κοιμάται λέγεται πως προήλθε από ένα μαυσωλείο που ήταν στοιχειωμένο από το φάντασμα ενός μικρού αγοριού που πνίγηκε.

Ίσως το πιο τρομακτική στοιχειωμένη -τεκμηριωμένα- αντίκα, το Dibbuk Box κλείστηκε σε ένα επενδεδυμένο με χρυσό 24 καρατίων κιβώτιο και θάφτηκε. Αυτό το κουτί για κρασιά ήταν κουτί για εβραϊκές προσευχές και πιστεύεται ότι κατέχει ένα απειλητικό πνεύμα.

Αυτό το σχέδιο από γραφίτη του 1800 βρέθηκε κρυμμένο πίσω από έναν πίνακα ζωγραφικής. Οι πωλητές λένε ότι πούλησαν τη ζωγραφιά από φόβο. "Ποτέ ξανά δε νοιώσαμε ότι θέλαμε να φύγουμε από ένα σπίτι τόσο γρήγορα."

Αυτή η κανονικού μεγέθους επιτύμβια στήλη ενός κοριτσιού που ονομάζεται Inez στο νεκροταφείο Graceland του Σικάγο καλύπτεται από μυστήριο. Τα παιδιά που επισκέπτονται το νεκροταφείο αναφέρουν ότι παίζουν με ένα μικρό κορίτσι ντυμένο με ρούχα του 1800, και οι νυκτοφύλακες υποστηρίζουν ότι το άγαλμα εξαφανίζεται όταν πέφτουν κεραυνοί.

Η πωλήτρια είδε όνειρο με αυτό το jack in the box να της λέει, "Μη με κοροϊδέψεις, αλλιώς μπορεί να πεθάνεις. Από που προέρχομαι κανείς δεν ξέρει. Αλλά όπου κι αν πάω, ο φόβος μεγαλώνει. Συμπεριφέρσου καλά και θα δεις. Τι μπορεί να κάνει ο παλιός Jack για σένα".

Ο πωλητής αυτής της μεταλλικής εικόνας μέσα σε ξύλινο πλαίσιο ισχυρίζεται ότι είναι από το 1400 και σχετίζεται με απροσδιόριστη "παραφυσική δραστηριότητα."

Ένας πωλητής στη Φλόριντα λέει ότι αυτό το κουτί, μαζί με την χειροποίητη κούκλα και το χρυσό δαχτυλίδι, δημιουργεί όνειρα μιας γυναίκας σε λευκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου