Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια τοιχογραφία που φαίνεται όταν βραχεί


Στο πλαίσιο ενός προγράμματος στο οποίο όλη η πόλη θα γίνει ένας καμβάς, παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο κέντρο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, μια τοιχογραφία του Adam Niklewicz που απεικονίζει μια βελανιδιά και ενεργοποιείται με το νερό.

Όταν ο τοίχος βραχεί, τα τούβλα στην περιοχή του δέντρου γίνονται μούσκεμα και σκοτεινά ενώ τα υπόλοιπα όχι και έτσι εμφανίζεται η τοιχογραφία.





Η εικόνα του δέντρου είναι από ένα διάσημο πίνακα του Charles DeWolf Brownell με τίτλο, The Charter Oak, από το 1857. Η τοιχογραφία έχει ύψος 9,7 μέτρα και μήκος 13,7, ενώ ο τοίχος έχει ύψος 11,3 μέτρα και 38,1 μήκος.

Για να δημιουργήσει το έργο του, ο Niklewicz, με τον βοηθό του JD Richey, έφτιαξε ένα στένσιλ από καουτσούκ και στη συνέχεια το τοποθέτησε στην πρόσοψη του κτιρίου.



Η τοιχογραφία είναι εξοπλισμένη με δύο συστήματα καταιονισμού γκαζόν. Υπάρχουν τρεις κεφαλές στο κάτω μέρος και δύο στο πάνω μέρος. Ενώ μια καταιγίδα αναμεμιγμένη με τον σωστό άνεμο θα μπορούσε να αποκαλύψει το δέντρο, οι καταιωνιστήρες λειτουργούν για περίπου 20 λεπτά κάθε μέρα στις 15:00 για να εξασφαλιστεί το ότι η εικόνα θα φαίνεται καθαρά. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η τοιχογραφία μπορεί να παραμείνει ορατή για αρκετές ώρες.





φωτογραφίες: Erika Van Natta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου