Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το "The Power" προκαλεί σεισμικές δονήσεις!

Στις 5 Ιουλίου 2011, το 39 ορόφων εμπορικό κέντρο "Techno-Mart" στη Σεούλ της Νότιας Κορέας τραντάχτηκε για 10 λεπτά και αμέσως εκκενώθηκε για 2 ημέρες για να ερευνηθεί τι συνέβη. Η αιτία; Σεισμικοί εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έφταιγε το "The Power", το γνωστό τραγούδι των Snap!.

Οι Snap!, δηλαδή ο Turbo B και η Penny Ford

Το Tae Bo έχει τη δύναμη
Το τράνταγμα έγινε αντιληπτό μόνο στους πάνω ορόφους του Techno-Mart. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι εκείνη την ώρα στον 12ο όροφο έκαναν έντονη προπόνηση στο Tae Bo πολλά άτομα. Ο εκπαιδευτής είχε βάλει το "The Power" και ζήτησε από την τάξη να προπονηθούν "δύο φορές πιο σκληρά." Όλος αυτός ο ρυθμός προκάλεσε μηχανική απήχηση εντός του κτιρίου, με αποτέλεσμα αυτό να δονηθεί. Το Techno-Mart έτυχε να έχει ίδια συχνότητα συντονισμού με αυτή του "The Power".

Το κούνημα του Techno-Mart δεν προκλήθηκε τόσο από το βάρος των εκπαιδευόμενων, αλλά από το ρυθμό τους. Οι Κορεάτες επιστήμονες θέλοντας να επαναλάβουν το συμβάν για να το παρατηρήσουν, συγκέντρωσαν μερικούς "μεσήλικες" και τους έβαλαν να κάνουν ξανά την ίδια προπόνηση Tae Bo με το "The Power". Η αρχική ομάδα αρνήθηκε να συμμετάσχει, επειδή φοβήθηκε την αρνητική προσοχή των ΜΜΕ. Ακόμη και ο εκπαιδευτής εξαφανίστηκε και ενώ ήταν μόλις η πρώτη του μέρα στη δουλειά!

Ο δημιουργός του Tae Bo, Billy Blanks, κυκλοφόρησε το 2011 ένα βίντεο που το ονόμασε "Tae Bo Power".

Το αυθεντικό εξώφυλλο του single των 45 στροφών "The Power"

Και η zumba μπορεί να ταράξει ένα κτήριο
Το παράδοξο περιστατικό συνέβη και το Φεβρουάριο του 2011 στην Αυστραλία, αλλά αντί του Tae Bo, τώρα ευθυνόταν η Zumba. Στην Καμπέρα ένα κτήριο τραντάχτηκε βίαια μετά από ένα μάθημα χορού στον 12ο όροφο. Τελικά, τα μαθήματα Zumba σταμάτησαν στο κτίριο.



Μπόνους για το "The Power"
Στην αρχή του "The Power" υπάρχει ένα σύντομο ρωσικό απόσπασμα. Ακούγεται ένας άνθρωπος που μάλλον μιλάει για τους δορυφόρους Σπούτνικ, αλλά στην πραγματικότητα μιλάει για μια συσκευή για άτομα με προβλήματα όρασης. Η λέξη "sputnik" στα ρωσικά, σημαίνει "συνοδοιπόρος".

Το Wikipedia γράφει:
Το τραγούδι ξεκινάει με μερικά αινιγματικά λόγια στα ρώσικα, "Американская фирма Transceptor Technology приступила к производству компьютеров «Персональный спутник" ("Η αμερικανική εταιρία Transceptor Technology ξεκίνησε την παραγωγή του υπολογιστή "Προσωπικός Συνοδός"). Ο "Προσωπικός Συνοδός" ήταν μια συσκευή για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Κυκλοφόρησε το 1990 από την Transceptor Technologies και ελέγχονταν φωνητικά. Οι χρήστες τις μάλιστα μπορούσαν να κατεβάσουν άρθρα από την USA Today με ένα εσωτερικό μόντεμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου