Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δωρεάν φίλτρα Instagram για το Photoshop

Παλιότερα είχα παρουσιάσει ένα tutorial για να εφαρμόσουμε ένα απλό και γρήγορο εφέ instagram με το photoshop. Καλά όλα αυτά αλλά αφού υπάρχουν και φίλτρα γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε και αυτά.


Τα φίλτρα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ιστοσελίδα PetaPixel από τον Σουηδό Eric Öhman. Ο φάκελος περιέχει 8 δημοφιλή φίλτρα: 1977, Brannan, Gotham, Hefe, Inkwell, Lord Kelvin, Nashville και X-PRO II.


Κατεβάστε τα φίλτρα

Κλικ εδώ (MediaFire) για να κατεβάστε τον 16MB zip φάκελο. Ανοίξτε τον και θα βρείτε τα 8 αρχεία ".psd" και έναν φάκελο με curves για 7 από αυτά τα φίλτρα.



Χρησιμοποιώντας τα Curves

Για να χρησιμοποιήσουμε τα curves:

  • ανοίγουμε την εικόνα που θέλουμε να εφαρμόσουμε το φίλτρο
  • πάμε Image -> Adjustments -> Curves (Ctrl+M)
  • κλικ στο κουμπί δίπλα στο dropdown menu "Preset"
  • επιλέγουμε "Load Preset..." και βρίσκουμε το επιθυμητό στο πακέτο που κατεβάσαμε.






Χρησιμοποιώντας τα αρχεία .psd

Ανοίγουμε όποιο από τα αρχεία ".psd" θέλουμε. Μόλις ανοίξει το αρχείο βλέπουμε πως υπάρχουν ήδη μερικά adjustment layers και ένα layer με το όνομα "REPLACE_THIS_PHOTO".


Τα adjustment layer είναι αυτά που κάνουν τη μαγεία. Για να εφαρμόσουμε οποιοδήποτε φίλτρο σε όποια φωτογραφία θέλουμε, απλά αυξομειώνουμε αναλόγως την φωτογραφία σε μέγεθος 612x612px, και έπειτα την επικολλούμε πάνω από την "REPLACE_THIS_PHOTO" εικόνα.


Για όσους δεν τους αρέσουν αυτά τα φίλτρα, υπάρχουν και αυτά εδώ τα actions από τον φωτογράφο Casey McCallister, αλλά δεν είναι δωρεάν (17 φίλτρα, τιμή $5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου