Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το Μουσείο των Μαφιόζων

 
Το National Museum of Organized Crime and Law Enforcement (Εθνικό Μουσείο του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Επιβολής του Νόμου), ή The Mob Museum όπως λέγεται, βρίσκεται στο κέντρο του Λας Βέγκας στη Νεβάδα των ΗΠΑ.
 
 
 
Αναπτύχθηκε υπό τις οδηγίες του Dennis Barrie, συν-δημιουργού του Spy Museum. Το μουσείο αφηγείται την ιστορία της Μαφίας στις αμερικανικές πόλεις πριν από έναν αιώνα και πλέον. Πολλοί μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στις πόλεις ήταν εργατικοί και ήθελαν να πετύχουν. Αλλά αντί των παραδοσιακών τρόπων, κάποιοι επέλεξαν το έγκλημα.

Το Μουσείο άνοιξε φέτος στις 14 Φεβρουαρίου -την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου- μια σημαντική ημέρα στην ιστορία της Μαφίας. 83 χρόνια πριν ανήμερα της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έγινε η Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου. Επτά μέλη της συμμορίας του Bugs Moran σκοτώθηκαν στο Σικάγο από τον Αλ Καπόνε.


Η παλιά αίθουσα δικαστηρίου στον δεύτερο όροφο του Μουσείου όπου ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Estes Kefauver ηγήθηκε των ακροάσεων κατά του οργανωμένου εγκλήματος από το 1950 έως το 1951.



Ο τοίχος της Σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι ο κανονικός τοίχος με τις σφαίρες και τις κηλίδες αίματος των θυμάτων.


Οι επισκέπτες μπορούν να ρίξουν με ένα εξομοιωτή Tommy gun, του πιο δημοφιλούς όπλου ανάμεσα στους Μαφιόζους και τους ανθρώπους του Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου