Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ακόμα 6 στοιχειωμένα μέρη


Πάντα ο κόσμος του ανεξήγητου και του παραφυσικού συναρπάζει και γοητεύει. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα μιλούν για στοιχειωμένους χώρους, αυτοί που θα ψάχνουν να βρουν την αλήθεια αλλά και αυτοί που θα προσπερνούν μια ιστορία φαντασμάτων λόγω του πιο πρακτικού μυαλού τους. Δείτε ακόμη 6 στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο.



Ακόμη:
13 στοιχειωμένα μέρη
Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο των βραβείων Oscar!
Το "Dark Hedges" της Ιρλανδίας
Supernatural στην Αθήνα
Μυστική Θεσσαλονίκη: Θεωρίες συνωμοσίας και "αστικοί μύθοι"

Το Κάστρο Berry Pomeroy, Totness, Νότια Αυστραλία (φωτογραφία πάνω)
Αυτό το κάστρο του 14ου αιώνα συνδέεται με κάμποσους θρύλους και έχει τη φήμη πως το στοιχειώνουν δυο διάσημα γυναικεία φαντάσματα. Η Λευκή Κυρία και η Μπλε Κυρία. Σύμφωνα με το μύθο η Λευκή Κυρία είναι το πνεύμα της Margaret Pomeroy, η οποία πέθανε από την ασιτία ενώ ήταν φυλακισμένη στα υπόγεια του κάστρου από την ζηλιάρα αδερφή της. Η Λευκή Κυρία στοιχειώνει τα σκοτεινά υπόγεια και βγαίνει από τον Πύργο της Αγίας Μαργαρίτας στα τείχη του κάστρου. Η Μπλε Κυρία δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές και υποτίθεται πως αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους.


Η έπαυλη Monte Cristo, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία


Το Monte Cristo θεωρείται το πιο στοιχειωμένο μέρος της Αυστραλίας. Η ιδιοκτήτρια του μεγάρου, κα Crawley, απ' όταν πέθανε ο σύζυγος της, έζησε μόνη για 23 ολόκληρα χρόνια και βγήκε μόνο δυο φορές από εκεί μέσα. Μετά το θάνατο της, το φάντασμα της στοιχειώνει το μέρος και ειδικότερα το δωμάτιο της. Φαντάσματα χωρίς σώματα, περίεργα πρόσωπα στα παράθυρα, κυμαινόμενες οπτασίες, παράξενες φωνές, απότομα αναβοσβησίματα φώτων είναι μερικές από τις εμπειρίες που είχαν όσοι επισκέφτηκαν την έπαυλη. Μερικοί ανέφεραν ότι όταν μπήκαν στο δωμάτιο του γιου ένιωσαν να τους κόβεται η ανάσα και σχεδόν να πεθαίνουν, μέχρι να βγουν από εκεί.


Το Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Αγγλία


Πιστεύεις ή όχι στα φαντάσματα, το ταξίδι στο Ancient Ram Inn είναι μια παράξενη εμπειρία. Τα τρεμουλιαστά πατώματα, οι κρύοι γυμνοί τοίχοι, η μυρωδιά της μούχλας και οι αμυδρά φωτισμένες γωνίες ντύνουν το ντεκόρ ενός στοιχειωμένου σπιτιού. Δολοφονίες, τελετές σατανισμού και μια θυσία ενός μικρού παιδιού είναι μερικά μόνο από τα σκοτεινά που λένε που συνέβησαν εκεί μέσα. Και να μην ξεχάσουμε πως είναι χτισμένο πάνω από ένα αρχαίο ειδωλολατρικό νεκροταφείο.


Το νεκροταφείο Highgate, Βόρειο Λονδίνο, Αγγλία


Τη νύχτα είναι σαν σκηνικό από ταινία τρόμου. Μυστηριώδης στραβές ταφόπλακες, γωνίες καλυμμένες με κισσό, σκοτεινά κατάφυτα περάσματα ανάμεσα σε τάφους, το νεκροταφείο αποτελεί το νούμερο ένα σημείο φαντασμάτων της Βρετανίας. Εδώ είναι θαμμένος ο Καρλ Μαρξ.


Το Φρούριο Bhangarh, Ινδία


Το Φρούριο Bhangarh βρίσκεται στο Ρατζαστάν. Σύμφωνα με το μύθο, ο Singhia, ένας γκουρού ειδικός στη μαύρη μαγεία καταράστηκε το παλάτι πως όλοι θα πεθάνουν μέσα σε αυτό και πως οι ψυχές τους θα μείνουν εκεί για αιώνες, χωρίς να αναγεννηθούν. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της περιοχής είναι το ότι όλα τα σπίτια στην περιοχή είναι χωρίς στέγες, επειδή κάθε φορά που κάποιος χτίζει σκεπή αυτήν καταρρέει. Όσοι επισκέπτονται το μέρος αισθάνονται άγχος και έχουν μια περίεργη ανησυχία. Λέγεται ότι κανείς δεν επέστρεψε από αυτό το μέρος αν έμεινε εκεί αφού έπεσε το σκοτάδι. Η κυβέρνηση απαγόρευσε την παραμονή στην περιοχή μετά την δύση του ηλίου.


Πανεπιστήμιο Οχάιο, Athens, ΗΠΑ


Το πανεπιστήμιο Οχάιο είναι γνωστό για την πιο στοιχειωμένη πανεπιστημιούπολη. Πολλά σπίτια λέγετε πως είναι στοιχειωμένα και πολλές ιστορίες λέγονται σε όλη την πολιτεία. Το British Society for Psychical Research ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου. Στο Wilson Hall αυτοκτόνησε ένα κορίτσι -υποτίθεται μάγισσα- λίγες στιγμές αφότου είναι γράψει σατανικά και υπερφυσικά πράγματα στους τοίχους του με το ίδιο το αίμα της. Υπάρχουν πέντε κοιμητήρια που σχηματίζουν μια πεντάλφα γύρω από την πανεπιστημιούπολη, ενώ το κυρίως κτήριο βρίσκεται ακριβώς στη μέση της. Στο Washington Hall, έμενε μια ομάδα μπάσκετ η παίκτες της οποίας σκοτώθηκαν όλοι σε ένα τρομερό δυστύχημα και τώρα στοιχειώνουν το μέρος. Στις κατακόμβες του Jefferson Hall, εθεάθησαν πολλά φαντάσματα. Στο The Ridges, ένα εγκαταλελειμμένο άσυλο ανιάτων, το οποίο ήταν διάσημο για τις χιλιάδες λοβοτομές και τα ηλεκτροσόκ που γινόντουσαν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου