Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ένα σπήλαιο με 125 κτήρια-μινιατούρες


Στο Cullman της Αλαμπάμα και σε έκταση 16 στρεμμάτων μέσα σε ένα παλιό λατομείο στην περιοχή του μοναστηριού του St. Bernard βρίσκεται το Ave Maria Grotto (Σπήλαιο Χαίρε Μαρία), που περιέχει 125 μινιατούρες των πιο διάσημων θρησκευτικών μνημείων στον κόσμο.




Τα πέτρινα και τσιμεντένια μοντέλα είναι έργο του Βενεδικτίνου μοναχού Joseph Zoettl, ο οποίος αφιέρωσε περίπου 50 χρόνια από τη ζωή του σε αυτό το έργο, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (1932-1961), σχεδόν χωρίς διακοπή. Στα κτήρια-μινιατούρες έχουν ενσωματωθεί διάφορα υλικά που απορρίπτονται από τα κτίρια όπως τούβλα, μάρμαρα, πλακάκια, σωλήνες, μάρμαρα, λεκάνες τουαλέτας, αλλά και κοχύλια, πλαστικά ζώα, κοσμήματα και βάζα.




Διάφοροι ρωμαιοκαθολικοί ναοί και μοναστήρια δεσπόζουν -όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το Αβαείο Μόντε Καζίνο και το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης- μαζί με σκηνές από την αρχαία Ιερουσαλήμ, απ' όπου και το παρατσούκλι του σπηλαίου, "Ιερουσαλήμ σε μινιατούρα". Επίσης, υπάρχουν και διάφοροι ειδωλολατρικοί ναοί, ο κεκλιμένος πύργος της Πίζα, ισπανικές ιεραποστολές, γερμανικά κάστρα, ιερά της Νότιας Αφρικής, το Temple of the Fairies από τον Χάνσελ και την Γκρέτελ και ακόμη και ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αβαείου του St. Bernard.



Στην αρχή του μονοπατιού βρίσκεται ένας φανταστικός Πύργος της Βαβέλ, ενώ στο τέλος, ο Πύργος των Ευχαριστιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου