Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

24 γνωστά ακρώνυμα και αρχικά


BMW - Bayerische Motoren Werke, δηλαδή “Βαυαρική Βιομηχανία Κινητήρων”.



Φερμουάρ YKK - Yoshida Kōgyō Kabushikigaisha, δηλαδή “Όμιλος Εταιριών Yoshida”

M&M’s - Mars & Murrie’s. Είναι τα επίθετα των ιδρυτών της εταιρίας, Forrest Mars, Sr. και Bruce Murrie.

3M - Minnesota Mining and Manufacturing, Ορυχεία και Βιομηχανία της Μινεσότα

HSBC - Hongkong and Shanghai Banking Corporation, Τραπεζικός Όμιλος του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάη

CBS - Columbia Broadcasting System, Σύστημα αναμετάδοσης Κολούμπια

TASER - Thomas A. Swift’s Electric Rifle. Το Ηλεκτρικό Όπλο του Thomas A. Swift

Smart - Swatch Mercedes Art, το αυτοκίνητο της συνεργασίας των Swatch και Mercedes.

J.R.R. Tolkien - John Ronald Reuel Tolkien

Michael J. Fox - Το J δεν σημαίνει τίποτα. Το μεσαίο όνομα του Michael J. Fox είναι Andrew, αλλά λέγετε πως επειδή υπήρχαν ήδη οι Michael Fox και Michael Α. Fox διάλεξε αυτό.

DHL - DHL = (Adrian) Dalsey, (Larry) Hillblom και (Robert) Lynn.

ALF - Alien Life Form, Εξωγήινη Μορφή Ζωής.

ZIP Code - Zone Improvement Plan, δηλαδή Σχέδιο Βελτίωσης Ζώνης.

Harry S. Truman - Το Σ. ή S. δεν σημαίνει τίποτε, επειδή οι γονείς του δεν κατάφεραν να αποφασίσουν τίνος παππού του (του Σίππε ή του Σολομώντα) το όνομα να δώσουν στο γιο τους.

Στην ταινία "North by Northwest," ο χαρακτήρας του Κάρυ Γκραντ ονομαζόταν Roger O. Thornhill (ROT), μια νύξη προς τον παραγωγό ταινιών David O. Selznick, τον οποίο μισούσε ο Χίτσκοκ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 υπήρχε μια εταιρία με το όνομα NBI που παρήγαγε τον επεξεργαστή Intel 8008. Το "NBI" σήμαινε "Nothing But Initials" (Τίποτα άλλο παρά αρχικά).

Ο David Foster Wallace έγραψε ένα άρθρο για τον Ρότζερ Φέντερερ στους New York Times. Τον αποκαλούσε "Roger N.M.I. Federer". Πολλοί πίστεψαν πως ο Φέντερερ είχε τρία μεσαία ονόματα αλλά τα αρχικά σήμαιναν "No Middle Initial" (Χωρίς Μεσαίο Όνομα). Το 1996 ο Wallace έγραψε το "Infinite Jest" όπου αποκαλεί τον χαρακτήρα "John N.R. Wayne.". Τα "N.R." σήμαίνουν "no relation" (καμία σχέση).

Στην ταινία "2001 A Space Odyssey", υπήρχε ένας υπολογιστής με το όνομα HAL. Το κάθε γράμμα είναι το προηγούμενο της IBM. Σύμφωνα όμως με τον συγγραφέα Arthur C(harles) Clarke, "Στο μυθιστόρημα (κεφάλαιο 16), δηλώνεται πεντακάθαρα πως ο HAL είναι ένας "Heuristically programmed ALgorithmic" υπολογιστής, δηλαδή, αλγοριθμικός υπολογιστής προγραμματισμένος από αποκτώμενες εμπειρίες.

Ο Johnny Cash όταν πήγε στον στρατό έπρεπε να δώσει ένα όνομα για τα αρχικά "J. R. Cash." που του είχαν δοθεί μικρός.

Τα αρχικά του συγκροτήματος Bee Gees, σημαίνουν Brothers Gibb.

Η κατάδυση Scuba σημαίνει "self-contained underwater breathing apparatus", δηλαδή, αυτόνομη υποβρύχια αναπνευστική συσκευή.

Τα αρχικά TWAIN -ένα τυπικό πρωτόκολλο λογισμικού και API που ρυθμίζει την επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών λογισμικού και των συσκευών απεικόνισης, όπως οι σαρωτές και οι ψηφιακές μηχανές- σημαίνουν "Technology Without Any Interesting Name", Τεχνολογία Χωρίς Κανένα Ενδιαφέρον Όνομα, αν και η εταιρία δηλώνει πως η λέξη "Twain" είναι από το ποίημα του Κίπλινγκ "Η Μπαλάντα της Ανατολής και της Δύσης" -"... και οι δύο αυτές ομάδες ποτέ δεν συναντιώνται ...", που αντανακλά τη δυσκολία κατά τη στιγμή της σύνδεσης των σαρωτών και των υπολογιστών.

LASER - Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, δηλαδή, ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας

TCBY - Στις ΗΠΑ υπάρχει ένα γιαούρτι με το όνομα TCBY, που σημαίνει "The Country’s Best Yogurt" (το καλύτερο γιαούρτι της χώρας). Στην αρχή όμως τα αρχικά σήμαιναν “This Can’t Be Yogurt” (Αυτό δεν μπορεί να είναι γιαούρτι), μέχρι που τους μήνυσε μια άλλη εταιρία με το όνομα "I Can’t Believe It’s Yogurt!" (Δεν μπορώ να το πιστέψω πως είναι γιαούρτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου