Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Top 3 και Worst 3 αλήθειες του Ίντερνετ

Παρακαλώ απομακρύνετε από την οθόνη τη θεία που φωνάζει «αυτά τα κουτιά με τις φωτεινές οθόνες είναι δημιουργήματα του Βελζεβούλη!» και ελάτε να καταγράψουμε μερικές αλήθειες της καθημερινότητάς μας:

Top 3

1. Η επιλογή «open link in new tab» (aka «άνοιγμα δεσμού σε νέα καρτέλα»)
Πριν απ’ αυτήν, η ιντερνετική μας περιήγηση ήταν μια κόλαση. Μετά την ανακάλυψή της, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη προγραμματιστική εφεύρεση από καταβολής Η/Υ. Σκεφθείτε μόνο τις ώρες που ξοδεύατε πριν, καθώς πηγαίνατε μπρος-πίσω, χαμένοι ανάμεσα σε δεκάδες παράθυρα που έπρεπε να «ανεβοκατεβαίνουν» μέχρι να βρείτε τι θέλατε να δείτε και να θυμηθείτε τι θέλατε να κλείσετε. Genius!

2. Τσόντες, downloading και live streaming
Δεν λέω δα και καμία σοφιστεία, αλλά αλήθεια είναι ότι ενώ η περίπτωση του πορνό είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη αξία -καθώς και μέγιστη πηγή καυ***ας αλλά και σεξουαλικής γαλούχησης για τη νεολαία που είναι κλεισμένη στο σπίτι- οι δωρεάν ταινίες, τραγούδια, σειρές, αθλητικά προγράμματα κλπ. αποτελούν το magnum opus μιας αόρατης, πλην κάργα φιλεύσπλαχνης δύναμης, που αποφάσισε ότι (σχεδόν) όλα μπορούν και πρέπει να ανήκουν σε όλους.

3. Άρθρα και σχόλια
Που σε βάζουν πάντα στη «μεγαλύτερη εικόνα», δείχνοντάς σου ότι ο κόσμος δεν είναι «κάπως» επειδή εσύ τον ζεις έτσι ή επειδή εσύ κρίνεις πως είναι έτσι από τον περίγυρό σου. Καμιά φορά μάλιστα είναι τόσο καλά δομημένα που μπορούν μέχρι και να επιτύχουν το αδιανόητο (για τον ξεροκέφαλο Έλληνα): Να σε βάλουν σε διαδικασία δημιουργικής σκέψης και αναθεώρησης, στον τόσο απαραίτητο δρόμο του σκεπτικισμού.

Worst 3

1. «Η διαδικασία (τάδε) κατέρρευσε» + Updates
Τι, πάλι πρόβλημα με τη java; Τι διάολο να κάνω, δυο γ@μωσάιτ ήθελα ν’ ανοίξω, που να ‘ξερα ότι αν δεν σηκώνω HD και 1080p πρέπει να νιώθω σαν ηλεκτρονικός απόβλητος; Και τι διάολο θέλει κάθε τρεις και λίγο το Adobe flash και δεν λειτουργεί; Α, να ‘τα και τα updates. Ε βέβαια, άλλη δουλειά δεν είχαμε από το να κατεβάζουμε μια φορά τη μέρα νέα έκδοση του browser. Ούτε άρρωστος να ήμουνα και να έπαιρνα αντιβίωση. Πότε θα φτάσω σε επίπεδο fully upgraded user να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης;

2. Auto-play videos + pop ups
Τι δεν καταλαβαίνεις ρε άνθρωπε; Ανοίγω ένα λινκ που έχει βίντεο για να διαβάσω την περιγραφή του και, αν μου κάνει «κλικ», ίσως αποφασίσω μετά να δω και το βιντεάκι. Εσύ γιατί έρχεσαι νταβατζιλίκι και μου βάζεις το βίντεο auto-play και με ξενερώνεις; Άσε που μου κόβεις και τα ήπατα αν έχω ξεχάσει το volume στο max... Αμ το άλλο; Στα πόσα προγράμματα «blocking ads» καίγεσαι; Είναι σαν το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ. Όσο και να προσπαθώ να τα εξαφανίσω αυτά, τσουπ!, ξαναπετάγονται. Για να μην αναφερθώ στα voice pop ups και θυμηθώ τα προηγούμενα και με πιάσουν πάλι τα διαόλια μου...

3. Άρθρα και σχόλια
Η κατάρα στον αντίποδα της ευλογίας. Είναι παντού, είναι γεμάτα ψέματα, ανακρίβειες, βερμπαλισμούς, ασυνταξίες, ανορθογραφίες, αγένεια, παραπλανητική διάθεση, greeklish κ.α. Είναι η ανόθευτη βλακεία με εκατομμύρια διαφορετικά περιτυλίγματα κι εσύ καλείσαι πρώτα να την αναγνωρίσεις κι ύστερα να την ντριμπλάρεις χωρίς να σου αφήσει σημάδια στο μυαλό. Δύσκολο και εκνευριστικό, λόγω συχνότητας εμφάνισης, αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι και μόνο οι ζόρικοι παίκτες αντέχουν.

Γιάννης Τσαούσης

fightclub.gr

πηγή: sport-fm.gr

1 σχόλιο: