Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο άνθρωπος που θα γυρνούσε τον κόσμο φορώντας ένα σιδερένιο κράνος


Πως μπορεί κανείς να δεχτεί αμέτρητες προτάσεις γάμου ή να φτιάξει μια σημαντική περιουσία, χωρίς όμως να έχει κουραστεί ποτέ από την πραγματική δουλειά; Διαβάστε την ιστορία του Harry Bensley και θα δείτε.



Δείτε ακόμη:
Ο άνθρωπος με τα τρία πόδια

Ο Harry Bensley ήταν ένας απατεώνας. Γεννήθηκε γύρω το 1877 και σύντομα αποδείχθηκε πανούργος στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις καθώς και με τις γυναίκες, του άρεσε το ποτό και η χαρτοπαιξία. Αλλά, μια μέρα η τύχη του τον εγκατέλειψε και έχασε όλα του τα υπάρχοντα σε ένα ανόητο στοίχημα. Αντιμετωπίζοντας την απόλυτη καταστροφή, είχε ελάχιστες επιλογές, μέχρι που παρενέβησαν οι John Pierpont Morgan (δείτε εδώ πως εμπλέκεται ο γνωστός βιομήχανος με τον Τιτανικό) και Hugh Cecil Lowther (5ος κόμης του Lonsdale). Του πρόσφεραν λοιπόν την ευκαιρία να ανακτήσει την περιουσία του. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Harry ήταν να αποδεχθεί ένα ακόμα -ανόητο- στοίχημα.

Έπρεπε να κάνει μια βόλτα. Αλλά όχι στη γειτονιά του ή να γυρίσει την πόλη του με τα πόδια. Έπρεπε να γυρίσει περπατώντας όλη τη Γη!

Και δεν ήταν μόνο αυτό! Έπρεπε να ακολουθήσει και μερικούς κανόνες...

Πρώτα απ' όλα, έπρεπε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και να περάσει από 169 πόλεις της Αγγλίας και να παίρνει από κάθε μια πόλη μια υπογραφή κάποιου για την επίσκεψή του. Μετά θα περνούσε από άλλες 18 χώρες, και πάλι με κάποια σειρά.

Επίσης, έπρεπε να ξεκινήσει το απίστευτο ταξίδι του μόνο με μία λίρα Αγγλίας στην τσέπη του. Αν χρειαζόταν χρήματα για το ταξίδι μπορούσε να πουλάει καρτ-ποστάλ εξιστορώντας το στοίχημα.

Ακόμη, θα κουβαλούσε μαζί του μόνο μια αλλαξιά εσώρουχα.

Επιπλέον, θα έσπρωχνε ένα μωρουδίστικο καροτσάκι σε όλη τη διαδρομή.

Θα έπρεπε να έχει και κάποιον μαζί του για να επιβεβαιώσει πως ο Harry υπάκουσε σε όλους τους όρους.

Τέλος, θα έπρεπε να βρει σύζυγο!


Αλλά υπήρχε ένας ακόμη όρος που έπρεπε να υπακούσει για να κερδίσει πίσω την περιουσία του. Έπρεπε να ολοκληρώσει το γύρο του κόσμου περπατώντας, χωρίς να τον γνωρίσει κανείς ούτε καν η γυναίκα που θα συμφωνούσε να τον παντρευτεί.

Και πώς θα το έκανε αυτό;

Έπρεπε να φοράει συνεχώς ένα μεσαιωνικό κράνος, σαν αυτά που φορούσαν οι ιππότες, και που ζύγιζε σχεδόν 2 κιλά!


Την 1η Ιανουαρίου του 1908, ο Harry άρχισε το ταξίδι του: φορώντας το κράνος του, σπρώχνοντας το καροτσάκι του, ακολουθούμενος από τον συνοδοιπόρο του, άρχισε να περπατάει για να γυρίσει τον κόσμο.

Κάπου σε κάποιο σημείο του ταξιδιού, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Καθώς ταξίδευε, η ιστορία του ανθρώπου με το σιδηρούν προσωπείο μεγάλωσε και άρχισε να μαζεύεται πολύς κόσμος για να τον δουν και να μαντέψουν την ταυτότητά του. Ακόμη και μια εφημερίδα της εποχής, του προσέφερε 1.000 λίρες για να αποκαλύψει την ταυτότητά του.


Τελικά ο Harry έφτασε στην Ιταλία, αφού περπάτησε πάνω από 30.000 μίλια σε 6 χρόνια, χωρίς ποτέ να παραβεί τους όρους του στοιχήματος. Δυστυχώς, η τύχη του σταμάτησε να του χαμογελά το 1914.

Το τι του συνέβη δεν είναι σίγουρο. Κάποιοι λένε πως τον κάλεσαν να υπηρετήσει την πατρίδα του στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, και πως ο Morgan του έδωσε ένα μικρό ποσό. Όπως και να 'χει, ο Harry πολέμησε για την πατρίδα του και τραυματίστηκε σοβαρά.

Πέθανε το 1956, χωρίς ποτέ να κερδίσει πίσω την περιουσία του και κατάφερε να λάβει περίπου 200 προτάσεις γάμου από γυναίκες που ποτέ δεν είχα δει το πρόσωπό του, αλλά δεν δέχτηκε καμία.

Ο Harry Bensley (αριστερά) χωρίς το κράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου