Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

10 δαίμονες για να κατηγορήσετε αν έχετε άσχημη συμπεριφορά


Στον Μεσαίωνα οι δαίμονες ήταν παντού. Κατηγορήθηκαν για τα πάντα, από τη βραχνή φωνή μέχρι τη γύμνια δημοσίως, οι δαίμονες ήταν κάποτε μία πανταχού παρούσα δύναμη και οι ένοχοι για όλες τις άχαρες πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

Οι δαιμονολόγοι του Μεσαίωνα έγραψαν ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες, όπως, το The Lesser Key of Solomon, το Compendium Maleficarum, το Admirable History και το Pseudomonarchia Daemonum, που είναι αφιερωμένα στην κατάταξη των δαιμόνων και την εισφορών τους στα τερτίπια των θνητών. Πλέον οι άνθρωποι αποφάσισαν πως δεν τους φταίει κανένας δαίμονας και αναγνώρισαν τις δικές τους ευθύνες για την άσχημη συμπεριφορά τους.

Δείτε μια λίστα δαιμόνων που είναι υπεύθυνοι για τις άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων, αν ποτέ θελήσετε να κατηγορήσετε κάποιον άλλο γι’ αυτό.



Δείτε ακόμη:
Ο χορός των δαιμόνων
Λίλιθ
Ονομαστικός κατάλογος των Αγγέλων κατά των Ενώχ
10 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο
Ο Εξορκισμός της Emily Rose (2005) και η πραγματική ιστορία

Ardad - ο δαίμονας που οδηγεί τους παραστρατημένους ταξιδιώτες (εικόνα πάνω)
Αν ποτέ κάνατε διακοπές και δεν μπορούσατε να βρείτε το ξενοδοχείο σας, το αυτοκίνητο σας τον χάρτη σας και γενικότερα τα είχατε κάπως χαμένα, μάλλον συναντήσατε τον Ardad, τον δαίμονα που οδηγεί τους παραστρατημένους ταξιδιώτες. Ο Ardad δεν είναι τόσο ισχυρός δαίμονας. Αυτός είναι που επηρεάζει τους άντρες και δεν τους αφήνει να ζητάνε οδηγίες για το που βρίσκεται αυτό που ψάχνουν και είναι ο αρμόδιος για τη δυσλειτουργία των GPS στις μεγάλες πόλεις.

Agares - σεισμοί, χυδαία γλώσσα και ο καταστροφέας της αξιοπρέπειας


Είναι 9 το πρωί και μπαίνετε στην καφετέρια στη δουλειά σας για να πάρετε φρέσκο, ζεστό καφέ. Ο χώρος είναι γεμάτος κόσμο που συζητεί έντονα. Κάθεστε και καθώς ο θόρυβος από τις συζητήσεις σταματάει, πέφτει ο καφέ πάνω σας και εννοείτε ουρλιάζετε «Γ@μωτο», «σκ@τά» ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και ξαφνικά όλοι σας κοιτούν! Εννοείτε πως θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί, αλλά τα πόδια σας δεν υπακούν το μυαλό σας. Κατηγορήστε τον Agares!
Ο Agares είναι ένας μεγάλος δούκας της Κόλασης και ηγείται 31 λεγεώνες δαιμόνων. Χαίρεται με το να καταστρέφει την αξιοπρέπεια, χαίρεται με τη χυδαία γλώσσα και κάνει όσους θέλουν να το βάλουν στα πόδια να μένουν παγωμένα αγάλματα. Ο Agares προκαλεί επίσης τους σεισμούς. Πάντως είναι μυστήριο πως ενώ έχει τέτοια δύναμη, ασχολείται με το να καταστρέφει τα πρωινά απλών ανθρώπων.


Astaroth - ματαιοδοξία και οκνηρία


Ενώ ξυπνάτε στις 11:30 και βαριέστε να πάρετε τα πόδια σας μέχρι την κουζίνα για να φτιάξετε ένα πιάτο φαΐ, αρπάζετε το τηλέφωνο από το κομοδίνο δίπλα σας και παραγγέλνετε από την ταβέρνα στην γωνία. Περιμένοντας την παραγγελία, συνεχίζετε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά και σταματάτε μόνο για να παραλάβετε το φαγητό. Καθώς συνεχίζετε να παρακολουθείτε τη σειρά για τις επόμενες 7 ώρες, φαντάζεστε πως θα ήσασταν σίγουρα ο βασικός, τέλειος ήρωας και αυτό-επιβεβαιώνεστε κοιτάζοντας το είδωλο σας στον καθρέφτη δίπλα σας. Μετά από κάμποσες ώρες και η μέρα κοντεύει στο τέλος της, λέτε ότι ήταν πολύ ωραίος ο τρόπος που περάσατε τη μέρα σας, μιας και τον τελευταίο καιρό εργαστήκατε ακατάπαυτα, και πως πρέπει να ξεκουραστείτε. Και έτσι κοιμάστε γαλήνια και ξυπνάτε την επόμενη μέρα και κάνετε το ίδιο πράγμα.
Αν ποτέ έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, μάλλον σας κυριεύει ο Astaroth, ο οποίος προκαλεί την τεμπελιά και τη ματαιοδοξία. Επίσης δίνει εξουσία στα φίδια.


Ose - παραφροσύνη


Πραγματικά έχετε μεγάλο πρόβλημα αν ο νυχτερινός δαίμονας Ose σας κυριεύσει, καθώς θα πιστεύετε πως είστε κάποιος βασιλιάς, ο Πάπας ή κάποιο πλάσμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά ως παραφροσύνη, και έτσι ακριβώς σχεδιάζει ο Ose να μείνει κρυμμένος. Μερικοί πιστεύουν πως ο Ose έχει κυριεύσει τους πολιτικούς και κάποιοι … τα πρώην αφεντικά σας. Είναι ένας πρόεδρος της κόλασης και ηγείται 30 λεγεώνες δαιμόνων.


Sitri - κάνει τους ανθρώπους να εκτίθενται γυμνοί


Ο Sitri κάνει τους άνδρες και τις γυναίκες να εκτίθενται γυμνοί, χλευάζει και αποκαλύπτει τα μυστικά των γυναικών. Μια βόλτα σε καμία παραλία γυμνιστών και θα καταλάβετε τι εννοούσαν. Για όσους και όσες αυτό-χλευάζονται δημόσια, ειδικά σε κατάσταση μέθης να ποιον να κατηγορήσετε.
Στο The Lesser Key of Solomon, είναι μεγάλος πρίγκιπας της κόλασης, που ηγείται 60 λεγεώνες δαιμόνων.


Pruflas - διχόνοια, καυγάδες και ψέματα


Έχετε μια σχέση με πολύ πάθος και πολύ αγάπη, αλλά δεν αντέχει ο ένας τον άλλο ούτε πέντε λεπτά επειδή μαλώνετε συνεχώς και για τα πάντα. Οι μικροαστικοί καυγάδες και η δυσαρμονία ποτέ δεν τελειώνουν. Όλοι σας λένε ως πρέπει να χωρίσετε, αλλά δεν τους καταλαβαίνετε γιατί αγαπιέστε πολύ, ακόμα κι αν είστε έτοιμος ή έτοιμη να σκοτώσετε το έτερο ήμισυ σας. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεστε έναν καλό εξορκισμό.
Ο Pruflas, όπως ανέφερε ο δαιμονολόγος Johann Weyer στο Pseudomonarchia Daemonum, είναι δούκας της Κόλασης με 26 λεγεώνες δαιμόνων. Προωθεί τη διχόνοια, τους καυγάδες και το ψέμα. Όχι όμως και την απιστία...

Βελζεβούλ - λαιμαργία


Όταν ενώ έχετε φάει ένα αρνί και θέλετε 10 σόδες για να χωνέψετε αλλιώς θα σας βγει το φαί από τις μύτες και όμως κάθεστε ξανά σε κάποιο τραπέζι και συνεχίζετε να καταβροχθίζετε ότι βρεθεί μπροστά σας, τότε έχετε να κάνετε με τον Βελζεβούλ.
Βέβαια αυτό θα έπρεπε να σας κολακεύει. Ο Βελζεβούλ είναι μεγάλος δαίμονας. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους τρεις πιο σημαντικούς και ισχυρούς των έκπτωτων αγγέλων, δίπλα στον Σατανά και τον Λεβιάθαν, και έστησε μεγάλο γλέντι κατά τη διάρκεια των δικών των μαγισσών του Σάλεμ.


Ασμοδαίος - Δαίμονας της σφοδρής επιθυμίας


Η σερβιτόρα στο μπαράκι αρχίζει να σας φαίνεται αρκετά σέξι και δεν είναι μόνο το αλκοόλ. Της δίνετε φιλοδώρημα και της κλείνετε το μάτι και της χαμογελάτε, ελπίζοντας για κάτι στα γρήγορα. Το πρόβλημα είναι, ότι είστε παντρεμένος ή έχετε σχέση. Η εικόνας της σας κατατρέχει παντού και πάντα, και μερικές φορές το βράδυ έχετε περίεργες φαντασιώσεις μαζί της. Αυτές οι περίεργες σεξουαλικές επιθυμίες οφείλονται στον Ασμοδαίο, τον δαίμονα προστάτης αυτής της θανατηφόρας αμαρτίας.
Κρατηθείτε όμως, γιατί όσοι κυριεύονται από τον Ασμοδαίο περνούν την αιωνιότητα τους στο δεύτερο επίπεδο της κόλασης. Είναι ο βασιλιάς της κόλασης και υπεύθυνος για την σφοδρή επιθυμία, ενός από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Είναι πιο δυνατός τον Νοέμβριο. Μπορείτε να τον διώξετε με τη μυρωδιά που αναδύεται από την καμένη καρδιά και το συκώτι ψαριού, όπως μας λέει και το Book of Tobit.


Verrine - ανυπομονησία
Πηγαίνετε στο αυτοκίνητό σας, που βρίσκετε πολύ μακριά -ένα τετράγωνο- και σας πλησιάζουν οικολόγοι που προσπαθούν να σας πείσουν να σώσετε τις φάλαινες. Αλλά δεν έχετε χρόνο και καθόλου υπομονή οπότε βουτάτε το φυλλάδιο που σας χώνει στο πρόσωπο ο οικολόγος, το σχίζετε και το πετάτε επιδεικτικά στα σκουπίδια. Μόλις μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας συγχύζεστε από κάποιον ηλικιωμένο που περνάει μπροστά από το αυτοκίνητό σας. Του κορνάρετε και του ρίχνετε και μια μεγαλοπρεπή μούτζα ουρλιάζοντας. Να συνεχίσω το παράδειγμα;
Σίγουρα σας έχει καταλάβει ο Verrine, που είναι υπεύθυνος για την ανυπομονησία. Ο Verrine είναι πρίγκιπας του θρόνου και στην πρώτη ιεραρχία των δαιμόνων, όπως αναφέρει ο Sebastien Michaelis στο Admirable History.


Εωσφόρος - το απόλυτο κακό


Όσον αφορά τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, ο Εωσφόρος είναι υπεύθυνος για την υπερηφάνεια των θνητών. Αυτή η αμαρτία προέρχεται από τη δική του υπερηφάνεια που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του από τον Ουρανό. Ο Εωσφόρος ήταν νάρκισσος. Στον ουρανό ο θρόνος του ήταν δίπλα στο Θεό, ο οποίος του έδωσε δύναμη να ορίζει τη γη. Όταν ο Θεός έφυγε από το θρόνο Του, αυτός κάθισε στον ουράνιο θρόνο. Αυτή η υπερηφάνεια του ξεκίνησε έναν πόλεμο μεταξύ των Αγγέλων, και όταν ο Μιχαήλ τελικά κατάφερε να τον εκτοπίσει από τον ουρανό τον πέταξε κάτω στη Γη και τον ονόμασε Σατανά. Οι Άγγελοι που τον ακολούθησαν στην πτώση έγιναν οι δαίμονες που προκαλούν σήμερα όλα τα δεινά της ανθρώπινης φύσης και ο Εωσφόρος είναι ο βασιλιάς τους.
Ο απλός κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον Εωσφόρο, καθώς στοχεύει σε πιο εξέχουσες προσωπικότητες. Ιστορικά η παρουσία του έχει γίνει ορατή στους περήφανους τυράννους της Ρώμης, αλλά μάλλον τον βλέπουμε και σήμερα σε πολλούς ηγέτες του κόσμου.

2 σχόλια:

  1. απλα προσπαθηστε να ειστε καλυτεροι στον τομεα σας σαν ανθρωποι να εχετε πιστη στον Θεο και οταν παει κατι στραβα μετανιωστε πιστεψτε σε αυτον και να συνεχισετε αυτο που κανετε με εναν βασικο στοχο και σκοπο να φτασετε διπλα στον Θεο στο σπιτι του να καθισετε διπλα του να ειστε αγγελος και να μην προδωσετε τον εαυτο σας στο κακο και αυτο πρεπει να το κανετε απο τωρα που επικρατει το κακο στν κοσμο ωστε να τηρησετε πνευματικα αυτο το πραγμα και να μην αφησετε να σας παρασυρει το κακο προσπαθιστε για την αξια σας και για τον εαυτο σας.Μια μερα θα ερθει η στιγμη που θα φυγει το κακο απο την γη θα νικησει οριστικα ο Θεος και οι αγγελοι που πεσανε μαζι με την βελζεβουλ θα αναστηθουν πνευματικα στον αληθινο δρομο της μεταθανατης αιωνιας ζωης του Θεου που προσφερε ο Θεος και στους ανθρωπους εφοσον πεθανουν.Πιστευω πως με την δευτερη παρουσια του Θεου θα εξαφανιστει το κακο και θα μας βγαλει απο αυτην την εικονικη και μη πραγματικη ζωη απο τοτε που επεσε στην γη το κακο και σκεπασε τους ανθρωπους με κακοηθιες και θα μας βοηθισει να ζησουμε μια αληθινη ζωη που μας εχει χαρισει ο Θεος αυτο το δωρο και θα μας βοηθισει να ζησουμε πιο ειρηνικα πλασμενοι απο αυτον και θα επικρατει το καλο στον κοσμο ωστε μια μερα που θα πεθανουμε θα εχουμε πεθανει ειρηνικα με ανακοφιση χωρις ανησυχιες για το που θα παμε μεταθανατον ή που θα τριγυρναμε και που θα καταληξουμε Ο Θεος ηταν ειναι και θα συνεχιζει να ειναι παντα διπλα μας και δεν θα μας εγκαταλειψει διοτι ημαστε το δωρο του η τιμη του η δυναμη του η πιστη του και πρεπει να τα τηρισουμε ολα αυτα προς τιμην του ..............Θεε εσυ που μας επλασες να ζουμε ειρηνικα και που μας δημιουργισες απο κατι ανυπαρκτο βοηθισε μας σε παρακαλω .....να μην σκεφτεται ο κοσμος με πονηρια και με αρνητικη σκεψε γιατι στρεφουν και τα προβατα του Θεου εναντιον με πολλες θεωριες για την θρησκεια μας και ετσι δεν ειμαστε ικανοι να πιστεψουμε δυνατα σε εσενα Θεε μου γιατι πεσαμε σε μια τρυπα εδω και αιωνες στην εικονικη και ψευτικη πραγματηκοτητα του κακου Σε παρακαλω βοηθισε μας Θεε μου να μας τραβηξεις πανω για να μπορεσουμε να ζησουμε την ζωη πραγματικα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλα προσπαθηστε να ειστε καλυτεροι στον τομεα σας σαν ανθρωποι να εχετε πιστη στον Θεο και οταν παει κατι στραβα μετανιωστε πιστεψτε σε αυτον και να συνεχισετε αυτο που κανετε με εναν βασικο στοχο και σκοπο να φτασετε διπλα στον Θεο στο σπιτι του να καθισετε διπλα του να ειστε αγγελος και να μην προδωσετε τον εαυτο σας στο κακο και αυτο πρεπει να το κανετε απο τωρα που επικρατει το κακο στν κοσμο ωστε να τηρησετε πνευματικα αυτο το πραγμα και να μην αφησετε να σας παρασυρει το κακο προσπαθιστε για την αξια σας και για τον εαυτο σας.Μια μερα θα ερθει η στιγμη που θα φυγει το κακο απο την γη θα νικησει οριστικα ο Θεος και οι αγγελοι που πεσανε μαζι με την βελζεβουλ θα αναστηθουν πνευματικα στον αληθινο δρομο της μεταθανατης αιωνιας ζωης του Θεου που προσφερε ο Θεος και στους ανθρωπους εφοσον πεθανουν.Πιστευω πως με την δευτερη παρουσια του Θεου θα εξαφανιστει το κακο και θα μας βγαλει απο αυτην την εικονικη και μη πραγματικη ζωη απο τοτε που επεσε στην γη το κακο και σκεπασε τους ανθρωπους με κακοηθιες και θα μας βοηθισει να ζησουμε μια αληθινη ζωη που μας εχει χαρισει ο Θεος αυτο το δωρο και θα μας βοηθισει να ζησουμε πιο ειρηνικα πλασμενοι απο αυτον και θα επικρατει το καλο στον κοσμο ωστε μια μερα που θα πεθανουμε θα εχουμε πεθανει ειρηνικα με ανακοφιση χωρις ανησυχιες για το που θα παμε μεταθανατον ή που θα τριγυρναμε και που θα καταληξουμε Ο Θεος ηταν ειναι και θα συνεχιζει να ειναι παντα διπλα μας και δεν θα μας εγκαταλειψει διοτι ημαστε το δωρο του η τιμη του η δυναμη του η πιστη του και πρεπει να τα τηρισουμε ολα αυτα προς τιμην του ..............Θεε εσυ που μας επλασες να ζουμε ειρηνικα και που μας δημιουργισες απο κατι ανυπαρκτο βοηθισε μας σε παρακαλω .....να μην σκεφτεται ο κοσμος με πονηρια και με αρνητικη σκεψε γιατι στρεφουν και τα προβατα του Θεου εναντιον με πολλες θεωριες για την θρησκεια μας και ετσι δεν ειμαστε ικανοι να πιστεψουμε δυνατα σε εσενα Θεε μου γιατι πεσαμε σε μια τρυπα εδω και αιωνες στην εικονικη και ψευτικη πραγματηκοτητα του κακου Σε παρακαλω βοηθισε μας Θεε μου να μας τραβηξεις πανω για να μπορεσουμε να ζησουμε την ζωη πραγματικα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή