Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Illustration εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία vol. 4

Το τρίτο μέρος εδώ


Η Πυθία σε έκσταση

Αράχνη
Μια γυναίκα, η Αράχνη, καυχήθηκε κάποτε πως ήταν ανώτερη κι από την Αθηνά, η οποία την προκάλεσε σε μονομαχία. Η Αθηνά στο υφαντό της απεικόνιζε τη διαμάχη με τον Ποσειδώνα για την Αθήνα, ενώ η Αράχνη περιγελούσε τα ερωτικά κατορθώματα των θεών του Ολύμπου. Οργισμένη η Αθηνά έσκισε το υφαντό της Αράχνης, ενώ η ίδια μην αντέχοντας τη ντροπή, κρεμάστηκε. Η Αθηνά τη λυπήθηκε και χαλάρωσε τη θηλειά από τον λαιμό της, την τιμώρησε όμως και τη μεταμόρφωσε στο έντομο αράχνη (πηγή).

Χάος
Στη Θεογονία του Ησίοδου, το Χάος, η Γαία και ο Έρως αποτέλεσαν την πρωταρχική τριάδα απ' την οποία γεννήθηκαν οι θεοί της μυθολογίας (πηγή).

Ερινύες
Στην Ελληνική μυθολογία ήταν μυθικές χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων. Επίσης είναι γνωστές και ως Ευμενίδες, δίνοντάς έτσι το όνομά τους στην τρίτη τραγωδία της τριλογίας Oρέστειας του Αισχύλου (πηγή).

Έχιδνα
Ήταν τέρας, κόρη του Ουρανού και της Γαίας, μητέρα των σημαντικότερων τεράτων της μυθολογίας. Είχε πρόσωπο όμορφης γυναίκας και σώμα ερπετού (πηγή).

Γαία

Μήδεια

Μέδουσα

Ανδρομέδα

Ίρις

Ο Έκτωρ εναντίον του Αχιλλέα

Άδης

Άρης

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου