Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τα πιο ανατριχιαστικά θρησκευτικά θρίλερ όλων των εποχών


Οι ταινίες τρόμου που βασίζονται στο υπερφυσικό στοιχείο είναι αγαπημένο θέμα από μόνο του. Ακόμα περισσότερο όταν περιστρέφονται γύρω από θρησκευτικά θέματα και όντα.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να πειραματίζεσαι με αρχέγονους ανθρώπινους φόβους...



Δείτε ακόμη:
Μια ντουζίνα διαβολόπαιδα!

13. The Ninth Gate (Η Ένατη Πύλη)
Μπορεί οι κριτικές να μην εγκωμίασαν ιδιαιτέρα τη συγκεκριμένη ταινία, όμως πρέπει να μνημονευθεί για τη δημιουργία μεσαιωνικής ατμόσφαιρας, αποκρυφιστικών εικόνων και τις απόκοσμες βιβλιοθήκες της! Πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Εωσφόρος, ή μάλλον η αναζήτησή του από ανθρώπους που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το Διάβολο.

12. Children of the Corn
Το franchise περιλαμβάνει εννιά ταινίες, εκ των οποίων η πρώτη είναι βασισμένη στο διήγημα του Stephen King, με το ίδιο όνομα. Μια δαιμονική οντότητα δελεάζει τα παιδιά μιας κωμόπολης των ΗΠΑ και τα αναγκάζει να προσφέρουν τους γονείς τους ως θυσία για την εξασφάλιση της σοδειάς. Παγανιστικές δοξασίες και τελετουργικά αιματοκυλίσματα είναι ότι πρέπει για ένα ενδιαφέρον θρησκευτικό θρίλερ.

11. Fallen
Όταν φρικαλέες δολοφονίες συνδέονται με δαιμονική κατάληψη. "Azazel made me do it" και άλλα τέτοια. Ο Denzel Washington προσπαθεί να εντοπίσει το αινιγματικό πλάσμα των γραφών, το δαίμονα που περπατάει τη Γη με σκοπό, τι άλλο, να διαφθείρει τις ψυχές των ανθρώπων. Αποσπάσματα από τη Βίβλο είναι διάσπαρτα στην ταινία για να σε κρατούν στο κλίμα.

10. The Prophecy
Η ταινία έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα αξιοσέβαστο θρησκευτικό θρίλερ. Ιερείς που έχασαν την πίστη τους, σκοτεινοί άγγελοι εκδικητές, τον Christopher Walken σαν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και τον Viggo Mortensen σαν τον Εωσφόρο. Α, και την αιώνια μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό.

9. REC
Η ταινία υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς. Η δαιμονική κατάληψη μπλέκεται με την ιατρική λογική και οι σκηνές της ταινίας με στιγμιότυπα από τους εφιάλτες σας.

8. The Devil's Advocate (Ο Δικηγόρος του Διαβόλου)
Αρκετοί ηθοποιοί έχουν υποδυθεί κατά καιρούς τον Άρχοντα της Κόλασης. Ο Al Pacino συμπεριλαμβάνεται στις καλές αποδόσεις της προσωποποίησης του Κακού. Όταν ο Διάβολος εισέρχεται στην πραγματικότητά μας, διαμορφώνει την καθημερινότητα και αποζητά με λαχτάρα την ψυχή σου.

7. Devil
Πέντε άνθρωποι εγκλωβίζονται σε ένα ασανσέρ και ο ένας είναι ο Διάβολος. Αυτό τα λέει όλα...

6. The Wicker Man
Αν θες να τρομάξεις δες το original του 1973. Αν πάλι θες να γελάσεις υπάρχει και το remake με τον Nicolas Cage.

5. The Exorcism of Emily Rose

Η πραγματική ιστορία εδώ

Από τις πιο καθηλωτικές ταινίες με εξορκισμούς, που συνδυάζει την τυφλή πίστη με την πειραματική τεκμηρίωση.

4. Se7en
Όλοι μας μείναμε αρκετές νύχτες άγρυπνοι αφού είδαμε την ταινία. Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος χρησιμοποιεί τις αδυναμίες των ανθρώπων (υπό το φάσμα των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων) για να αγιοποιήσει τις φρικαλέες δραστηριότητές του.

3. The Omen
Εξίσου κορυφαία ταινία, και τριλογία. Ο Αντίχριστος στο αγγελικό προσωπάκι ενός μικρού αγοριού. Η σχολή του Damien είναι μεγάλη, ενώ το 2006 γυρίστηκε και το ομώνυμο remake.

2. The Exorcist

Η αληθινή ιστορία εδώ

Η ταινία που δε δίστασε να δείξει την φρίκη του απόλυτου Κακού σε όλο της το μεγαλείο. Οι σκηνές όπου η μικρή Regan προκαλεί τον ιερέα, που ήρθε για να εξορκίσει τον δαίμονα που την είχε καταλάβει, θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου.

1. Rosemary's Baby (Το μωρό της Ρόζμαρι)
Η ταινία αυτή απέδειξε περίτρανα πως οι μεγαλύτεροι φόβοι, κρύβονται μέσα μας και πως το "τρομακτικότερο από όλα τα τέρατα είναι ο ανθρώπινος Νους", καθώς καταφέρνει με λιγοστές σκηνές ωμής φρίκης να δημιουργήσει μια τόσο υποβλητική και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα αφού οι εικόνες που δημιουργεί στο μυαλό μας είναι πιο επιδραστικές και δυνατές από την οποιαδήποτε αντίστοιχη απεικόνισή τους σε μικρή ή μεγάλη οθόνη.

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου