Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο των βραβείων Oscar!


Το ξενοδοχείο Roosevelt (στην φωτογραφία η είσοδός του) βρίσκεται στο 7000 της Hollywood Boulevard στο Hollywood και κάθε χρόνο περνούν από τα υπερπολυτελή δωμάτιά του εκατοντάδες σταρ.



Δείτε ακόμη:
Ξενοδοχεία στοιχειωμένα από διασημότητες
Ξενοδοχείο για νεκρούς!
Τα φαντάσματα του Αλκατράζ
Τα διασημότερα στοιχειωμένα σπίτια του κόσμου

Ανάμεσά τους οι Penelope Cruz, Orlando Bloom, Kate Bosworth, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Justin Timberlake, Jake Gyllenhaal, Jessica Simpson, Ashlee Simpson και πολλοί άλλοι.

Το Teddy's Bar, που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο, αποτελεί ένα από τα κλασικά σημεία συνάντησης πριν αλλά και μετά από τα θρυλικά πάρτι της απονομής των βραβείων Όσκαρ! Λόγω της θέσης του, το Roosevelt αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για εκείνους που θέλουν να παρακολουθήσουν από τα δωμάτιά τους την... παρέλαση των αστέρων προς το Kodak Theatre. Κι όμως! Το Roosevelt Hotel, δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται και το pyles.tv λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 26/2/2012, σας εξηγεί το γιατί.

Η πρώτη απονομή βραβείων Όσκαρ, στο Roosevelt Hotel
16 Μαΐου 1929. Οι 250 καλεσμένοι φτάνουν στο Hollywood Roosevelt Hotel, το πρώτο μεγάλο πανδοχείο του Hollywood, για μια μικρή τελετή που διοργανώνει η νεοσύστατη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Ο πρόεδρος Douglas Fairbanks, δίνει εκ μέρους της Ακαδημίας 14 τιμητικά βραβεία σε ισάριθμους ανθρώπους του κινηματογράφου και αμέσως μετά όλοι μαζί συγκεντρώνονται στην Αίθουσα Χορού, στο Blossom Room, για ένα ξέφρενο πάρτι! Εκείνη η βραδιά ήταν η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ!

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο
Το ξενοδοχείο Roosevelt θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα κτίρια του Los Angeles! Οι ένοικοί του μιλούν για φαντάσματα παιδιών που παίζουν στους διαδρόμους, για τον νεκρό πιανίστα με το λευκό κοστούμι που παίζει στο πιάνο του ημιώροφου, αλλά κυρίως για δύο διάσημα "φαντάσματα": αυτό της Marilyn Monroe και του Montgomery Clift.

Ο στοιχειωμένος καθρέφτης της Mairilyn
Η Marilyn Monroe έμενε στο ξενοδοχείο Roosevelt τόσο συχνά που είχε αγοράσει ακόμη και διακοσμητικά για να κάνει την αγαπημένη της σουίτα με τον αριθμό 246, πιο οκεία. Ανάμεσα σε αυτά ένας ολόσωμος καθρέφτης που ήταν πάντα κρεμασμένος απέναντι από το κρεβάτι της.
Μετά τον αιφνίδιο θάνατό της οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, έκρυψαν τον καθρέφτη στην αποθήκη μέχρι που σε κάποια ανακαίνιση ένας διακοσμητής πρότεινε να τον κρεμάσουν στο λόμπυ. Από τη στιγμή εκείνη μέχρι και σήμερα, δεν έχουν τελειωμό οι μαρτυρίες για εμφανίσεις της σέξυ Marilyn στον καθρέφτη, άλλοτε να βάζει το κραγιόν της και άλλοτε να χτενίζει τα ξανθά μαλλιά της!

Το... ανήσυχο πνεύμα του Montgomery Clift
O Montgomery Clift είναι ένα ακόμη διάσημο "πνεύμα" που στοιχειώνει το ξενοδοχείο Roosevelt. Έμενε σε αυτό το 1952, κατά τη διάρκεια των πολύμηνων γυρισμάτων της ταινίας "Από εδώ ως την αιωνιότητα". Σήμερα άνθρωποι από όλον τον κόσμο ζητούν να μείνουν στη σουίτα με τον αριθμό 928 με την... ελπίδα να εμφανιστεί και σε αυτούς το φάντασμά του.
Πολλοί ένοικοι υποστηρίζουν πως τον "βλέπουν" στο δωμάτιο να κάνει πάντα τα ίδια πράγματα: άλλοτε δυναμώνει τη θερμοκρασία του air condition κάνοντας τη ζέστη αφόρητη κι άλλοτε παίζει με την ένταση του ραδιοφώνου! Κάποιοι άλλοι ορκίζονται πως τον νιώθουν να κολλάει πάνω τους καθώς περπατούν στον διάδρομο του 8ου ορόφου!

Η παγωμένη γωνιά στην Αίθουσα Χορού
Αλλά και στο Blossom Room, εκεί που έγινε η πρώτη άτυπη απονομή των βραβείων το 1929, δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ένα σημείο στην βόρεια πλευρά της αίθουσας, μια περιοχή περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων, όπου όλο το χρόνο η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από ότι στο υπόλοιπο δωμάτιο!
Όποιος τολμάει να πλησιάσει στην "στοιχειωμένη γωνιά" αισθάνεται ένα κρύο ρεύμα αέρα να τον τυλίγει. Διάμεσα που έχουν επισκεφτεί την αίθουσα υποστηρίζουν ότι "βλέπουν" έναν άντρα με μαύρο φράκο να περιμένει με αγωνία κάτι. Ίσως να ακούσει το όνομα του για ένα βραβείο που δεν ήρθε ποτέ;

πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου