Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Προσομοίωση του long exposure σε ουρανό με το Adobe Photoshop

Ένα από τα πρώτα tutorial που είχαμε δει ήταν πως μπορούμε να μιμηθούμε την τεχνική long exposure σε νερό. Σήμερα θα δούμε με 3 απλά βήματα πως μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε ουρανό!

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Βήμα 01


Επιλέγουμε την φωτογραφία που θέλουμε και την διπλασιάζουμε (Ctrl+J). Θα πρέπει να επιλέξουμε μόνο τον ουρανό τον οποίο θα επεξεργαστούμε. Θα το κάνουμε ένα "μπακαλίστικο" τρόπο, αλλά επειδή είναι γρήγορος γι' αυτό και τον επέλεξα. Επιλέγουμε το Magnetic Lasso Tool (L) από την παλέτα των εργαλείων μας και ορίζουμε το Frequency στο 100. Κλικ στην κορυφογραμμή και ακολουθώντας την με το ποντίκι μας (δεν χρειάζεται να έχουμε πατημένο το κουμπί του ποντικιού) το Magnetic Lasso Tool κάνει τη δουλειά. Για να επιλέξουμε πλήρως τα πλαϊνά και το πάνω μέρος της φωτογραφίας, επιλέγουμε το Rectangular Marquee Tool (M) και με πατημένο το Shift επιλέγουμε και τις περιοχές που δεν είναι επιλεγμένες.

Βήμα 02
Πάμε Filter -> Blur -> Radial Blur. Εγώ γι' αυτήν την φωτογραφία έδωσα τις παρακάτω τιμές. Επιλέγουμε το Blur Method στο Zoom. Δώστε στο Amount μια τιμή που να σας ικανοποιεί. Αφήνουμε το Quality στο Good. Όλο το θέμα είναι στο Blur Center. Εκεί θα επιλέξουμε από από που θα έρχεται η "κίνηση". Ctrl+D για να αποεπιλέξουμε την περιοχή.


Βήμα 03
Αν προσέξετε τώρα η κορυφογραμμή μπερδεύεται λίγο με τον ουρανό, λόγω του εφέ. Επιλέγουμε το Eraser Tool (E) και με μια μικρή βούρτσα σβήνουμε με προσοχή την όπου υπάρχει αυτό το μικρό "προβληματάκι".


Είμαστε έτοιμοι!


Εγώ είπα να τονίσω και λίγο το τελικό αποτέλεσμα με το ψευδο-HDR εφέ που είχαμε δει παλιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου