Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

H.R. 1981: Νέο επικίνδυνο νομοσχέδιο από τον εισηγητή των SOPA και PIPA

Ο υπεύθυνος για την εισαγωγή των SOPA και PIPA γερουσιαστής Lamar Smith ετοιμάζει ένα ακόμα νομοσχέδιο για το Internet.

Με την ονομασία “Protecting Children From Internet Pornographers ACT of 2011″ (H.R. 1981), το νομοσχέδιο προτείνει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας των χρηστών από τους παρόχους Internet και την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους για τουλάχιστον 12 μήνες!

Μεταξύ άλλων, προτείνει την καταγραφή ευαίσθητων δεδομένων όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή κωδικούς αλλά και όλων των IP addresses, συμπεριλαμβανομένων τόσο των δυναμικών (προσωρινών) διευθύνσεων που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι υπολογιστές για να συνδεθούν στο Internet όσο και των στατικών (μόνιμων).

Δείτε ακόμη στο Ξωτικό:


Πίσω από το πρόσχημα της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας, το νομοσχέδιο συμπεριφέρεται σε όλους τους χρήστες του Internet σαν σε εγκληματίες (όπως αναφέρει αυτολεξεί “unregistered sex offenders”), θέτοντας τα προσωπικά δεδομένα τους σε κίνδυνο.

Έτσι, ενώ αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους προσωπικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο έπειτα από νομική εντολή, το νομοσχέδιο προτείνει οι αρχές να έχουν μόνιμη και ανενόχλητη πρόσβαση χωρίς να υπάρχει κάποια εξαιρετική περίσταση.

πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου