Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Bonsai Creations: Η μεγαλύτερη προσπάθεια για το μικρότερο αποτέλεσμα


Η περιποίηση ενός δέντρου μπονσάι είναι μία χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη γίνεται όταν αποφασίζεις να χτίσεις πάνω τους από σπίτια μέχρι φάρους.



Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takanori Aiba αποφάσισε να βάλει πάνω στα μικρά μπονσάι μινιατούρες γλυπτά ώστε να δημιουργήσει τα δικά του μοναδικά μοντέλα. Χρησιμοποίησε χαρτί, πλαστικό, γύψο, ακρυλική ρητίνη και μπογιά και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε μετά από δέκα χρόνια (!), καθώς γύρω από κάθε μικροσκοπικό δέντρο έχτισε έναν μίνι κόσμο.


Η περιποίηση των δέντρων μπονσάι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία πολλές φορές γίνεται μια σωματική και ψυχική άσκηση σε αντίθεση με άλλες φροντίδες και καλλιέργειες φυτών ή δέντρων που προορίζονται για παραγωγή τροφίμων ή φαρμάκων.


Η φροντίδα αυτών των μικρών δέντρων που μιμούνται το σχήμα και το ύψος μεγαλύτερων, περιλαμβάνει κλάδεμα, μείωση της ρίζας, φυλλόπτωση, αλλαγή γλάστρας και μπόλιασμα.


Όταν το μπονσάι φθάσει το τελικό μέγεθός του φυτεύεται σε ένα ειδικό δοχείο και η ανάπτυξή του περιορίζεται σε αυτό.


Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μια σειρά από τάσεις έκανε την ιαπωνική παράδοση των μπονσάι περισσότερο προσιτή σε δυτικά και παγκόσμια ακροατήρια.


Ύστερα από χιλιάδες ώρες και δέκα χρόνια δουλειάς οι δημιουργίες του Takanori Aiba περιλαμβάνουν από "απλά" σπίτια μέχρι τον άνθρωπο της Michellin.

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου