Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αντικείμενα αποκτούν ζωή μέσα από το χιούμορ και την φαντασία χωρίς σύνορα

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν λίγο σύρμα, καλός φωτισμός και αρκετή αίσθηση του χιούμορ, την οποία διαθέτει ο γλύπτης και φωτογράφος Terry Border, ώστε να κάνει για μια ακόμα φορά αυτό που του έχει χαρίσει ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Να δώσει ζωή σε φυστίκια μέχρι μπουκάλια χαπιών.


"Δεν θεωρώ τα πάντα αστεία", λέει ο Terry Border, φωτογράφος και γλύπτης, ο οποίος ζει στην Ινδιανάπολη. "Όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις για τα πράγματα, η δική μου τυχαίνει να είναι κάπως περίεργη". Τα έξυπνα και αστεία καρτουνίστικα έργα του εξαπλώνονται ως ιοί στο ίντερνετ και το blog του, Bent Objects, έχει θαυμαστές από όλο τον κόσμο.



Ο Terry Border σπούδασε φωτογραφία και όσο μεγάλωνε ασχολήθηκε με την γελοιογραφία και την γλυπτική. Τα Bent Objects προέκυψαν τυχαία. "Αποκλείεται να είχε βγει έτσι, αν το είχα σχεδιάσει", λέει, ο Terry Border, που έχει εκδόσει δύο βιβλία και τώρα δουλεύει πάνω σε ένα νέο project.



Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί, πριν τα επεξεργαστεί θυμίζουν ανθρώπους, λέει και με αρκετά από αυτά τεστάει τις προκαταλήψεις μας. Αρχικά προσπάθησε να τα πουλήσει, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Τότε άρχισε να τα φωτογραφίζει και να τα βάζει στο blog του. Οι φωτογραφίες αυτές διεύρυναν το κοινό του, αλλά και την δική του καλλιτεχνική οπτική. "Ό,τι κι αν κάνω θέλω να περνάω ευχάριστα".



Ανάμεσα στα επόμενα σχέδια του είναι να κάνει τα αντικείμενά του να κινούνται. Κι αν δεν το πιστεύεις ετοιμάζει βίντεο. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, αλλά θα τον παρακολουθούμε.

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου