Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι παράξενες ερωτήσεις του Τόμας Έντισον


Ο Τόμας Έντισον ήταν ο πιο παραγωγικός εφευρέτης της σύγχρονης εποχής. Αν και αυτοδίδακτος δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς.



Δείτε ακόμη:
Οι 9 πιο "τρελές" ερωτήσεις συνέντευξης σε εταιρείες τεχνολογίας του 2011

Από τις πιο γνωστές εφευρέσεις του είναι το μικρόφωνο, o φωνόγραφος και ο ηλεκτρικός λαμπτήρας. Πολλές από τις κατασκευές του ήταν, είτε βελτιώσεις άλλων υπαρχουσών με κακή απόδοση, είτε πρότυπα, τα οποία τελειοποιήθηκαν στη συνέχεια από άλλους τεχνικούς.

Ο Έντισον λοιπόν, είχε εγκυκλοπαιδική μνήμη και είχε απογοητευτεί από το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των κολεγίων που έκαναν αίτηση για να εργαστούν γι' αυτόν, δεν είχαν πλούτο γνώσης σαν τη δική του. Για να ελέγξει λοιπόν τους επίδοξους συνεργάτες του, τους έδινε 150 ερωτήσεις, αναλόγως με τη θέση που ζητούσαν να προσληφθούν. Μερικές ήταν ερωτήσεις σχετικές με τη θέση, ενώ άλλες ήταν μυστηριώδεις. Οι Μασόνοι, για παράδειγμα, έπρεπε να ξέρουν ποιος δολοφόνησε τον Λίνκολν. Κάποιες ήταν επίκαιρες (Σε ποιες πόλεις φτιάχνονται τα καπέλα και τα παπούτσια;) και άλλες είναι πλέον ξεπερασμένες (Ποιο είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου