Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ξέρατε ότι ... vol 12

 
... οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910
 
 

... κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:
Μπαστούνια - Δαβίδ
Κούπες - Καρλομάγνος
Σπαθιά - Μέγας Αλέξανδρος
Καρό - Ιούλιος Καίσαρας

... 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321

... το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. Αν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα, τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη. Αν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη, τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο (Διαβάστε για την ιστορία του αγάλματος του Κολοκοτρώνη έξω από την Παλιά Βουλή)

... "I am" (είμαι), είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα

... αν συλλαβίσετε στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα η πρώτη φορά που θα βρείτε το γράμμα "a" είναι στο "One thousand" (1.000)

... το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου, η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser επινοήθηκαν από γυναίκες

... το μόνο φαγητό που δεν χαλάει είναι το μέλι

... στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά, έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό, για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.

... στην Βαβυλώνα -πριν από 4.000 χρόνια- συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο, ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό να πίνει ένα "υδρόμελι". Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.

... στην αρχαία Αγγλία κανείς δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή "Fornication Under Consent of the King" (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)

... στη Σκοτία, επινοήθηκε ένα νέο παιχνίδι. Ο τίτλος του ήταν "Gentlemen Only, Ladies Forbidden" έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.

... το 1981 και το 2005 παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, η Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης και απεβίωσε ο Πάπας. Αν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League, ας ενημερώσει κάποιος τον Πάπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου