Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Tell me why I don' t like Mondays

«ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ»... Με αυτή τη φράση η 16χρονη Brenda Spencer, δικαιολόγησε στους αστυνομικούς το αποτρόπαιο έγκλημα της με δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Cleveland, Αμερική. Το πρωί της 29ης Ιανουαρίου του 1979 ,η έφηβη Βrenda Spencer περιμένει στο παράθυρο του δωματίου της μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του δημοτικού σχολείου που είναι απέναντι από το σπίτι της. Στα χέρια της κρατάει το ημιαυτόματο όπλο που της χάρισε ο πατέρα της για χριστουγεννιάτικο δώρο!

Όταν κατέφθασαν τα πρώτα παιδιά στην πόρτα του σχολείου, η 16χρονη άνοιξε πυρ. Μετά από 20 λεπτά και 36 πυροβολισμούς η έφηβη κατάφερε να σκοτώσει το διευθυντή, τον επιστάτη και ταυτόχρονα να τραυματίσει 20 παιδιά και έναν αστυνομικό. Η αστυνομία αναγκάζεται να παρκάρει ένα σκουπιδιάρικο έξω από το σπίτι της για να μπλοκάρει το πεδίο βολής. Για 6,5 ώρες μετά τους πυροβολισμούς η Brenda Spencer έμεινε κλειδωμένη σπίτι της, αρνούμενη να διαπραγματευτεί με την αστυνομία. Ξαφνικά άφησε το όπλο και παραδόθηκε.

Στην αναφορά της η αστυνομία δήλωσε πως το σπίτι ήταν πάρα πολύ βρώμικο ενώ βρέθηκαν 40 κάλυκες και αρκετά άδεια μπουκάλια αλκοόλ. Ωστόσο, μετά από εξετάσεις, η Brenda αποδείχθηκε πως ήταν πλήρως νηφάλια κατά τη διάρκεια των φόνων. Όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε ποιόν ήθελε να σκοτώσει και για ποιο λόγο, η Spencer έδωσε την αφοπλιστική απάντηση: «Δε μου αρέσουν οι Δευτέρες, αυτό μου έφτιαξε τη μέρα. Δεν είχα κάποιο λόγο, απλά είχε πάρα πολύ πλάκα.» Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος η 16χρονη δικάστηκε ως ενήλικας ενώ της επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η Brenda Spencer ήταν πάντα ένα προβληματικό παιδί. Στη γειτονιά της ήταν ήδη γνωστή για τις καταχρήσεις ουσιών, τις μικροκλοπές, τους βανδαλισμούς στο σχολείο της και τον βασανισμό ζώων. Η Brenda ισχυρίστηκε πως ο βίαιος χαρακτήρας της οφείλεται στην σεξουαλική παρενόχληση που υφίστατο από τον πατέρα της, αλλά αυτές οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.


Το 1979, τη χρονιά του εγκλήματος, η ζωή της Spencer καταστράφηκε για πάντα. Ωστόσο ένα μόλις μήνα μετά το γεγονός, το συγκρότημα Boomtown Rats απογείωσε την καριέρα του εξαιτίας του φόνου. Η μπάντα, εμπνευσμένη από τη 16χρονη δολοφόνο, γράφει το περίφημο τραγούδι «Δε μου αρέσουν οι Δευτέρες» και το single μένει στην πρώτη θέση των πωλήσεων για όλο το καλοκαίρι του 1979. Ο στιχουργός του κομματιού έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως έγραψε ένα τραγούδι χωρίς νόημα για να αντικατοπτρίσει ένα φόνο χωρίς νόημα. «Δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ μια τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια η Spencer έχει ασκήσει 4 εφέσεις αλλά όλες απορρίφθηκαν. Σήμερα, στα 49 της χρόνια βρίσκεται ακόμα στη φυλακή.

πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου