Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μία μύγα που την λένε... Μπιγιονσέ!


Αυστραλοί ερευνητές, βάφτισαν την σπάνια αλογόμυγα που βλέπετε στην φωτογραφία, με το όνομα της διάσημης ποπ τραγουδίστριας Μπιγιονσέ. Ο λόγος; Τα εντυπωσιακά χρυσά οπίσθια της μύγας που τους... θυμίζουν λέει, τα πολυσυζητημένα οπίσθια της τραγουδίστριας!



Και τα κοινά σημεία δεν σταματούν εδώ: η Scaptia Beyonceae (Plinthina), ζει στο βόρειο Κουίνσλαντ και εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1981 –χρονιά κατά την οποία γεννήθηκε η Μπιγιονσέ.

"Οι μοναδικές χρυσές τρίχες που υπάρχουν στην κοιλιά της μύγας με ενέπνευσαν να της δώσω το όνομα της Μπιγιονσέ και παράλληλα μου έδωσαν την ευκαιρία να φέρω στο φως τη διασκεδαστική πλευρά της ταξονομίας, δηλαδή του κλάδου που αφορά την επίσημη ονοματοδοσία των ειδών", δήλωσε ο Μπράιαν Λέσαρντ, της Εθνικής Υπηρεσίας Επιστημών της Αυστραλίας (CSIRO) και πρόσθεσε πως τα οπίσθια της συγκεκριμένης μύγας της χαρίζουν επάξια τον τίτλο της "διαχρονικότερης ντίβας μεταξύ των μυγών".

Όπως αναφέρει το huffingtonpost.co.uk, οι κανόνες της Διεθνούς Επιτροπής Ονοματολογίας στη Ζωολογία επιτρέπουν να δίνονται στα είδη ονόματα προς τιμήν ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των διασημοτήτων.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο παρελθόν με τον βάτραχο Hyla stingi, που πήρε το όνομα του τραγουδιστή Sting αλλά και την αράχνη Pachygnatha zappa, από τον γνωστό συνθέτη Φρανκ Ζάπα.

πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου