Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι ήταν οι ηθοποιοί μέσα σε διάσημα τέρατα


Και ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει ποιος ήταν ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Chewbacca από το Star Wars ή τον Alf τον εξωγήινο; Δείτε 10 διάσημα τέρατα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και τους ηθοποιούς που τα υποδύθηκαν.



Big Bird - Σουσάμι άνοιξε (Sesame Street) - Caroll Spinney (1969 - σήμερα) (φωτογραφία πάνω)
Ακόμα και σήμερα μέσα στον Big Bird είναι ο ίδιος ηθοποιός, ο 78χρονος -πλέον- Caroll Spinney, ο οποίος επιμένει, «δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς τον Big Bird».


Chewbacca - Star Wars - Peter Mayhew (1977, 1980, 1983, 2005)


Στην συγκεκριμένη σειρά υπήρχαν αρκετοί ηθοποιοί μέσα σε κοστούμια, αλλά εμείς θα δούμε ένα συγκεκριμένο Wookiee. Ο Peter Mayhew, με ύψος 2,23 μέτρα, ανακαλύφθηκε τυχαία όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία του σε ένα άρθρο μιας εφημερίδας για άνδρες με τεράστια πόδια. Αρχικά έπαιξε στο Sinbad and the Eye of the Tiger του 1977 και μετά στο Star Wars.


Fran Sinclair - Dinosaurs - Sabin Tony Prince (1991-1994)


Θα σκεφτεί κανείς, «από όλους τους δεινόσαυρους της σειράς, γιατί διάλεξες την Fran Sinclair;» Τον Charlene Sinclair τον έπαιζε ο ίδιος που έπαιζε και τον Μικελάντζελο από τα Χελονονιτζάκια και τον Robbie Sinclair ο ίδιος με τον Ντονατέλο, αλλά η Fran ήταν πάντα διαφορετική.


Harry - Χάρι ο Απίθανος (Harry and the Henderson) - Kevin Peter Hall (1987)


Ο Kevin ήταν επίσης ο ηθοποιός πίσω από τον Predator.


KW - Στην χώρα των μαγικών πλασμάτων (Where the Wild Things Are) - Alice Parkinson (2009)


Η Alice Parkinson έχει παίξει στο "X-Men - Η αρχή: Wolverine", αλλά φορούσε και το κοστούμι του KW στο «Στην χώρα των μαγικών πλασμάτων» ενώ στα φωνητικά ήταν η Lauren Ambrose.

Αλφ - Αλφ ο Εξωγήινος (ALF) - Michu Meszaros (1986-1990)

Συνήθως ο Αλφ ήταν μια μαριονέτα, αλλά μερικές φορές μέσα του ήταν ο Michu Meszaros. Ο ουγγρική καταγωγής Meszaros, με ύψος 88 πόντους, ήταν κάποτε γνωστός ως πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου.


Barney - Ο Μπάρνυ και οι φίλοι του (Barney and Friends) - David Joyner (1992-2000)


Πολλοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Μπάρνυ, αλλά τον περισσότερο καιρό -από το 1992 μέχρι το 2000- ήταν ο David Joyner, στις καλές εποχές δηλαδή της σειράς.


Godzilla - Godzilla - Haruo Nakajima (1954)


Ο Haruo Nakajima έπρεπε να φοράει μια στολή 75 κιλών και μπορούσε να περπατάει μόλις 9 μέτρα τη φορά, κάνοντας μούσκεμα -στην κυριολεξία- τη στολή από τον ιδρώτα. Ο Nakajima έπαιξε τον Godzilla για 23 χρόνια.


Ludo - Λαβύρινθος - Ron Mueck και Rob Mills (1986)


Ο Ludo -το θηρίο του Λαβύρινθου- υποδύθηκε όχι από έναν, αλλά από δύο ηθοποιούς. Τον Rob Mills και τον Ron Mueck. Σήμερα, ο Ron Mueck είναι γνωστός καλλιτέχνης.


Alien - Alien - Bolaji Badejo (1979)


Ο Bolaji Badejo, φοιτητής τότε, καθόταν σε ένα μπαρ όταν τον επέλεξαν για το ρόλο στο Alien. Ο Ridley Scott ήθελε κάποιον ασυνήθιστα ψηλό, με λεπτό σώμα και ο ύψους 2,19 Badejo, ήταν ο ιδανικότερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου