Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στο Χονγκ Κονγκ οι άνθρωποι ζουν σε κλουβιά για κουνέλια

Η τραγωδία δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που ζουν σε κλουβιά διαστάσεων 1,80x0,60 για κουνέλια, σε μια πόλη με περισσότερο καταστήματα Louis Vuitton από όσα το Παρίσι

Το Χονγκ Κονγκ -μία από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου- είναι γεμάτο με πολυτελή ακίνητα που έχουν αγοραστεί με τρελά ποσά.

Αλλά ο πλούτος της πόλης έχει μια σκοτεινή πλευρά, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι μένουν χωρίς στέγη και αναγκάζονται να ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες.

Οι φωτογραφίες του Brian Cassey πιάνουν τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών -κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό μέχρι και 100.000- οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε κλουβιά με διαστάσεις μόλις 1,80x0,60 μέτρα.

Ο Yan Chi Leung είναι ψυχικά άρρωστος και ζει σε ένα κλουβί κάτω από άλλα 3

Ο 64χρονος Kong Sui Kao κάθεται στο σπίτι του σε ένα δωμάτιο με άλλα 19 κλουβιά

Η πόλη είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, με σχεδόν 16.500 ανθρώπους να ζουν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο.

Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες χρεώνουν περίπου 200 δολάρια το μήνα για κάθε κλουβί, τα οποία στοιβάζονται 20 σε κάθε δωμάτιο (το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας 3 ορόφους).

Τα πιο χαμηλά κλουβιά είναι πιο ακριβά, επειδή μπορεί κανείς να σταθεί μέσα τους, αλλά οι συνθήκες δεν είναι λιγότερο άθλιες.

Και όλα αυτά σε μια πόλη με περισσότερο καταστήματα Louis Vuitton από ό, τι στο Παρίσι.

Το 79χρονος Lun Tai Po έχει ζήσει στο κλουβί του 30 χρόνια

Η 8χρονη Lee Ka Ying ζει στο κλουβί της με την μητέρα της

Ο Yan Chi Keung τρώει σε πακέτο, έξω από το κλουβί του

Ο Tai Po Lun πηγαίνει στην τουαλέτα την οποία μοιράζεται με τους άλλους ένοικους

Η εναλλακτική λύση, είναι η ζωή στους δρόμους.

Ο 60χρονος Tang Man Wai, συνταξιούχος εργάτης εστιατορίου, είναι αναγκασμένος να δαπανεί τα λιγοστά χρήματα που του έχουν απομείνει σε φαγητό σε πακέτο

Ένα κτίριο στο Mongkok που στεγάζει ανθρώπους σε κλουβί

Ένας ένοικος τέτοιων κλουβιών, ο Cheung δήλωσε, «η θερμοκρασία στο εσωτερικό των κλουβιών μπορεί να είναι 2 ως και 3 βαθμούς υψηλότερη από ότι είναι έξω. Είναι πραγματικά δυσάρεστο, και μερικές φορές δεν μπορώ να κοιμηθώ παρά μόνο στις 5 το πρωί.» Οι κατσαρίδες, οι σαύρες, οι ψείρες και οι αρουραίοι είναι συνηθισμένα. «Μερικές φορές ανησυχώ αν μπει καμία σαύρα ή κατσαρίδα στο αυτί μου τη νύχτα», είπε ο Cheung.

πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου